Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Θετική για MPB- Πειραιώς πιθανή συγχώνευση

Μια συγχώνευση μεταξύ της Marfin Popular Βank και της Τράπεζας Πειραιώς θα ήταν θετική και για τις δύο τράπεζες καθώς θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες και πιο διαφοροποιημένες τράπεζες στην περιοχή με σημαντικά μερίδια αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ανεξαρτήτως ποιος θα έχει το πάνω χέρι, επισημαίνει η Fitch σε σχετική ανάλυση.

Fitch: Θετική για MPB- Πειραιώς πιθανή συγχώνευση
Μια συγχώνευση μεταξύ της Marfin Popular Βank και της Πειραιώς θα ήταν θετική και για τις δύο τράπεζες καθώς θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες και πιο διαφοροποιημένες τράπεζες στην περιοχή με σημαντικά μερίδια αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ανεξαρτήτως ”ποιος θα έχει το πάνω χέρι”, επισημαίνει η Fitch σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου.

Η συγχώνευση θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ το νέο σχήμα θα ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί την συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση στην περιοχή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Cristina Torrella της Fitch.

Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί αν η συγχώνευση τελικώς θα πραγματοποιηθεί και ποια τράπεζα θα εξαγοράσει την άλλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v