Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: 4 προγράμματα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας

Τη συνεργασία της με τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε η Alpha Bank. Τι προσφέρει στις εταιρείες

Alpha Bank: 4 προγράμματα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας

Η τράπεζα δημιούργησε τα Ευέλικτα προγράμματα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας, με σκοπό την παροχή ουσιαστικής στήριξης υγιών, παραγωγικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα και οι δραστηριότητές τους εκτείνονται έως τη μεταποίηση και την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει στις επιχειρήσεις μια σειρά τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, για τη χρηματοδότηση:

- των αγροτών / παραγωγών, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος παραγωγής κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου,

- των μεταποιητικών επιχειρήσεων, που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή, προκειμένου να εξοφλούν έγκαιρα και απρόσκοπτα τους παραγωγούς / αγρότες,

- των εξαγωγικών επιχειρήσεων, για την προετοιμασία των παραγγελιών προς εξαγωγή, καθώς και για την ασφάλιση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Οι 4 πρώτες επιχειρήσεις, με τις οποίες η Alpha Bank έθεσε σε εφαρμογή τα συγκεκριμένα προγράμματα,
είναι οι ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε., INTERCOMM FOODS A.E., ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε., και ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

Ειδικότερα:

H εταιρία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε., με παρουσία στο χώρο για περισσότερες από 4 δεκαετίες, επεξεργάζεται ροδάκινο, βερίκοκο και αχλάδι, ενώ η βασική παραγωγική της δραστηριότητα είναι το συμπύρηνο ροδάκινο. Είναι κατά 95% εξαγωγική επιχείρηση και συνεργάζεται κάθε χρόνο με περίπου 10.000 παραγωγούς στις περιοχές Πέλλας, Ημαθίας, Λάρισας, Κορίνθου και Αργολίδας.

H εταιρία ΙΝΤΕRCOMM FOODS Α.Ε. ιδρύθηκε στη Λάρισα το 1990. Είναι η μεγαλύτερη μεταποιητική βιομηχανία ελαίων στην Ελλάδα και μία από τις δυναμικότερες εταιρίες στην επεξεργασία και εμπορία τυποποιημένων φρούτων (βερίκοκων και ροδάκινων). Εξάγει το 98% της παραγωγής της και διαθέτει 3 ιδιόκτητα εργοστάσια σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 140.000 τμ.

H εταιρία ΑΦΟΙ Ν.ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε πριν από 6 δεκαετίες. Δραστηριοποιείται στην εκκόκκιση και στην εμπορία προϊόντων βάμβακος και δημητριακών. Το 85% των ετήσιων πωλήσεων προέρχεται από εξαγωγικές δραστηριότητες. Προμηθευτές της είναι περίπου 8.000 παραγωγοί, κυρίως από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τον Νομό Μαγνησίας.

Η εταιρία ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 2000, με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας και αντικείμενο την εκκόκκιση σύσπορου και εκκοκκισμένου βάμβακος, Διαθέτει ημερήσια δυναμικότητα 600 τόνων. Από το 2009 δραστηριοποιείται και στον χώρο των δημητριακών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v