Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέες αντιδράσεις από ΣΥΕΤΕ για ΕΤΑΤ

Την κατηγορηματική του αντίθεση στη ένταξη του Επικουρικού Ταμείου στο ΕΤΑΤ εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ενώ προειδοποιεί για ”δυναμική αντίδραση”.

Εθνική: Νέες αντιδράσεις από ΣΥΕΤΕ για ΕΤΑΤ
Την κατηγορηματική του αντίθεση στη ένταξη του Επικουρικού Ταμείου στο ΕΤΑΤ εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η άρνηση του ΣΥΕΤΕ εδράζεται στους ακόλουθους λόγους:

”1.- Επιχειρείται η κατάργηση ενός φορέα Επικουρικής ασφάλειας που ιδρύθηκε με Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κάτι που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τους κανόνες δικαίου και την έννομη τάξη.

2.- Θα μειωθούν οι εισφορές κάτι που ναι μεν θα ενισχύσει την κερδοφορία της τράπεζας, θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, αλλά, ταυτόχρονα η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται μείωση των αποδοχών (συντάξεων) και αύξηση των ελλειμμάτων. Δηλαδή το Ταμείο θα περάσει στο ”κόκκινο”.

Ο Σύλλογος προειδοποιεί την κυβέρνηση και την Διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι στην Εθνική ”θα αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που εμμείνουν στην υπαγωγή του Επικουρικού Ταμείου στο ΕΤΑΤ, στο βαθμό που αυτό συνεπάγεται μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v