Τον Σεπτέμβριο 3 νέες e-δημοπρασίες του ΤΑΙΠΕΔ

Τρεις νέες ηλεκτρονικές δημοπρασίες προγραμματίζει τον Σεπτέμβριο το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Νέα ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και νησιά προστίθενται στον κατάλογο του Ταμείου.

Τον Σεπτέμβριο 3 νέες e-δημοπρασίες του ΤΑΙΠΕΔ

Τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται ο νέος γύρος ηλεκτρονικών δημοπρασιών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση τριών ακινήτων. Η διοίκηση του Ταμείου προσδοκούσε πολύ περισσότερα έσοδα από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες (είχαν αναφερθεί ως ετήσιος στόχος τα 50 – 70 εκατ. ευρώ), αλλά οι απαιτήσεις δημοσιότητας τουλάχιστον 52 ημερών πριν από κάθε διαγωνισμό και το μικρό ενδιαφέρον για ακίνητα που δημοπρατήθηκαν τον Μάρτιο περιορίζουν τις προσδοκίες.

Εκτός και αν το φθινόπωρο υπάρξει ομοβροντία ηλεκτρονικών δημοπρασιών και ταυτόχρονα έχει βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά ακινήτων. Τα πρώτα αποτελέσματα πάντως δεν ήταν αμελητέα καθώς συγκεντρώθηκαν περί τα 13 εκατ. ευρώ από τα πρώτα κύματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, μέσω του δικτυακού τόπου www.e-PublicRealEstate.gr.

Στο ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν πως θα εξακολουθήσουν να αξιοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο για ακίνητα που έχουν αξία μέχρι 5.000.000 ευρώ και δεν μπορούν να επιτύχουν άλλη αξιοποίηση.

Στον κατάλογο των ακινήτων που θα επιχειρηθεί να πωληθούν μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας προστέθηκε πρόσφατα και διατηρητέο κτίριο σε πολύ καλή αστική περιοχή στο κέντρο της Λουμπλιάνας στη Σλοβενία, κοντά στο γνωστό πάρκο Τίβολι. Το κτίριο, που χρειάζεται ανακαίνιση, διαθέτει υπόγειο 382 τ.μ., ισόγειο και 1ο όροφο 372 τ.μ. έκαστος, δώμα 103 τ.μ. και parking 20 τ.μ. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται σήμερα περί τα 25 ακίνητα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ναύπλιο, στην Κω, στη Ρόδο και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές (Αχαϊα, Χαλκιδική κ.α.).

Από πέρυσι έχει δρομολογηθεί, χωρίς να υλοποιηθεί, η πώληση του 43,69% που κατέχει το δημόσιο στο οικόπεδο και την επ’ αυτού κτισμένη παραδοσιακή αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης Μοδιάνο.

Στον κατάλογο εντάχθηκαν τριώροφο κτίριο με διατηρητέα πρόσοψη στο κέντρο της Πάτρας, με τη χρήση των δύο ορόφων να έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού, δύο διώροφα καταστήματα στο Νιοχώρι Ρόδου, επαγγελματικός χώρος στο λιμάνι της Σύρου και τέσσερα πρώην ειρηνοδικεία σε επαρχιακές πόλεις ή κωμοπόλεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v