Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα έργα για Δημόσια Διοίκηση από Info-Quest

Tέσσερα νέα έργα για τον εκσυγχρονισμό των Φορέων Δημόσιας Διοίκησης, ανέλαβε να υλοποιήσει η Info-Quest. Tα 2 έργα αφορούν στην ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία Διαδικτυακών Πυλών και είναι προυπολογισμού 6,9 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα δύο αφορούν στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, προυπολογισμού 11 εκ. ευρώ.

Νέα έργα για Δημόσια Διοίκηση από Info-Quest
Tέσσερα νέα έργα για τον εκσυγχρονισμό των Φορέων Δημόσιας Διοίκησης, ανέλαβε να υλοποιήσει η Info-Quest. Tα 2 έργα αφορούν στην ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία Διαδικτυακών Πυλών και είναι προυπολογισμού 6,9 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα δύο αφορούν στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, προυπολογισμού 11 εκ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Info-Quest έχει έντονη και πολύχρονη δραστηριότητα στον τομέα του εκσυγχρονισμού των Φορέων Δημόσιας Διοίκησης, υλοποιώντας έργα που συμβάλλουν στη μετεξέλιξη των Οργανισμών σε βιώσιμες και ανταγωνιστικές μονάδες, με νέα συστήματα οργάνωσης, παρακολούθησης και λήψης αποφάσεων.

Πρόσφατα η εταιρία ανέλαβε την υλοποίηση τεσσάρων ιδιαίτερα σημαντικών έργων, που θα οδηγήσουν τη χώρα μας πιο κοντά στο όραμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης και συνάδουν με τους δύο μεγάλους στρατηγικούς στόχους για την Κοινωνία της Πληροφορίας, σύμφωνα με την ψηφιακή στρατηγική της Ελληνικής Κυβέρνησης, που είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας και η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών, με πρακτικό τρόπο.

Η εμπειρία, η εξειδίκευση και η προσήλωση της εταιρείας αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

Tα 2 έργα ”Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες” αφορούν στην ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία Διαδικτυακών Πυλών (ΔΔΠ) σε κάθε συμμετέχοντα Δήμο, με σκοπό την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Η Info-Quest και η 100% θυγατρική της Decision System Integration, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών, ανέλαβαν την υλοποίηση των έργων για τις Περιφέρειες Αττικής & Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ περίπου 6,9 εκ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση των έργων σε δεκαπέντε (15) περίπου μήνες, οι συμμετέχοντες Δήμοι θα είναι σε θέση:

* Να παρέχουν πληροφοριακό υλικό και on line ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους Δημότες.

* Να αξιοποιήσουν τις υποδομές του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ για την ασφαλή διασύνδεση των Δημοτικών Διαδικτυακών Πυλών με τις back office εφαρμογές τους με σκοπό την ολοκλήρωση τον παρεχόμενων υπηρεσιών.

* Να ενημερώνουν τους Δημότες για τις δυνατότητες που προσφέρονται από την κάθε ΔΔΠ καθώς και να τους εκπαιδεύουν στη λειτουργία της ΔΔΠ και στη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται από αυτή.

* Να αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές και καταρτισμένο στις νέες τεχνολογίες προσωπικό.

Τα άλλα 2 έργα ”Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις υποστηρικτικές λειτουργίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων” αφορούν στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα (ΟΠΣ) θα αποτελούνται από επιμέρους υποσυστήματα / εφαρμογές, που θα καλύπτουν τις Λειτουργικές Περιοχές Οικονομικής και Λογιστικής Διαχείρισης, Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διαχείρισης Τεχνικών Έργων, Πρωτοκόλλου και Διαχείρισης Εγγράφων, Έρευνας, Τεκμηρίωσης, Σχεδιασμού και Προγραμματισμού με κατεύθυνση την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των αντίστοιχων Υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός λειτουργικού περιβάλλοντος ασφαλείας, διαχείρισης χρηστών, ομάδων και δικαιωμάτων πρόσβασης

Ανάδοχος του υποέργου για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας & Βορείου Αιγαίου καθώς και του υποέργου για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, ήταν η Info-Quest σε συνεργασία με τη Decision Systems Integration & τη SingularLogic.

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ περίπου 11 εκ. ευρώ και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε δεκαοκτώ (18) μήνες .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v