Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕΝΕΤ: Νέος CEO o κ. Ηλίας Δρακόπουλος

Η OTEΝΕΤ γνωστοποιεί ότι ο κ. Ηλίας Δρακόπουλος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Ο κ. Δρακόπουλος κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας, Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΟΤΕΝΕΤ από τον Φεβρουάριο του 2003.

ΟΤΕΝΕΤ: Νέος CEO o κ. Ηλίας Δρακόπουλος
Η OTEΝΕΤ γνωστοποιεί ότι ο κ. Ηλίας Δρακόπουλος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Ο κ. Δρακόπουλος κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας, Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΟΤΕΝΕΤ από τον Φεβρουάριο του 2003, συντονίζοντας τις Διευθύνσεις: Ανάπτυξης Προϊόντων & Υπηρεσιών, Δικτύου, Πληροφορικών Συστημάτων και Ανάπτυξης Εφαρμογών.

Ο κ. Ιορδάνης Αϊβάζης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΤΕΝΕΤ, δήλωσε:

”Ο κ. Δρακόπουλος, με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής αγοράς, σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει από το εξωτερικό, θα συνεχίσει τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της ΟΤΕΝΕΤ. Στόχος της εταιρίας είναι να συμμετέχει στην υλοποίηση της στρατηγικής του ΟΤΕ για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας και να συμβάλλει στην ενίσχυση της θέσης του Ομίλου”.

--Βιογραφικό σημείωμα

Από τον Φεβρουάριο του 2003 ο κ. Ηλίας Δρακόπουλος ήταν Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Στρατηγικής & Ανάπτυξης της OTENET.

Παράλληλα, διατελεί Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών της OTEΝΕΤ (Voice@net και OTEnet Telecom).

Από το 2001 μέχρι τον Ιανουάριο του 2003 κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου Στρατηγικής, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Marketing της Lucent Technologies για την Ευρώπη, με βάση το Λονδίνο.

Την περίοδο 1989-1998 εργάστηκε στην ΑΤ&Τ και Bell Laboratories στις ΗΠΑ σε διάφορες διευθυντικές θέσεις υπεύθυνος για θέματα σχεδιασμού και τεχνο-οικονομικής ανάλυσης. Από το 1998 έως το 2001 διετέλεσε Διευθυντής, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των δικτυακών και επιχειρησιακών λύσεων της Lucent για την Ευρώπη.

Την περίοδο 1992-1999 παράλληλα με τις δραστηριότητές του στον εταιρικό χώρο ήταν και Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Illinois Institute of Technology και Northwestern στις ΗΠΑ.

Ο κ. Δρακόπουλος σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις τηλεπικοινωνίες (Διδακτορική Διατριβή & Master of Science) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Northwestern στις ΗΠΑ και σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Στρατηγικής στο INSEAD στη Γαλλία.

Ο κ.Δρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v