Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: ”Βλέπει” Ρωσία μέσω της Absolute Bank

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της ρωσικής τράπεζας Absolute Bank η οποία εδρεύει στη Μόσχα έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα, η οποία σημειωτέον συνεχίζει να διερευνά την αγορά της Ουκρανίας για τοπική τράπεζα μετά την απώλεια της TAS Kommerzbank. Tο τίμημα αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδα γύρω στις 5 φορές τα ίδια κεφάλαιά της.

Εθνική: ”Βλέπει” Ρωσία μέσω της Absolute Bank
Ενδιαφέρον για την απόκτηση της ρωσικής τράπεζας Absolute Bank η οποία εδρεύει στη Μόσχα έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα, η οποία σημειωτέον συνεχίζει να διερευνά την αγορά της Ουκρανίας για τοπική τράπεζα μετά την απώλεια της TAS Kommerzbank.

Η Absolute Bank διαθέτει δίκτυο περίπου 30 καταστημάτων στη ρωσική πρωτεύουσα και τη γύρω περιοχή και συνολικά ίδια κεφάλαια περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμβουλος πώλησης είναι η Goldman Sachs και το τίμημα αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδα γύρω στις 5 φορές τα ίδια κεφάλαιά της.

Σημειώνεται ότι την Absolute είχε εξετάσει και άλλη μεγάλη ελληνική τράπεζα χωρίς όμως να προχωρήσει, ενω οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Εθνική είναι ”διστακτική”, αφενός λόγω της υψηλής αποτίμησης της ρωσικής τράπεζας και αφετέρου λόγω του αντιπολιτευτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί εσχάτως, σε σχέση με τις κινήσεις της εντός και εκτός Ελλάδος.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v