Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει το deal Alpha-Citibank Ελλάδος

Μια ανάσα πριν από τη συμφωνία για την εξαγορά του δικτύου και των εργασιών λιανικής της Citibank Ελλάδος βρίσκεται η Alpha Bank. H Citibank θα περιοριστεί στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών κυρίως στο corporate banking.

Κλείνει το deal Alpha-Citibank Ελλάδος

Ένα βήμα πριν από την τελική υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά του δικτύου των 20 καταστημάτων αλλά και όλων των εργασιών της λιανικής τραπεζικής που περιλαμβάνει καταθέσεις περίπου 2 δισ. και χορηγήσεις της Citibank Eλλάδος βρίσκεται η Alpha Bank.

Επισήμως δεν έχει τίποτε ακόμη ανακοινωθεί και η διοίκηση της Alpha τηρεί σιγήν ιχθύος. Ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr επιβεβαιώνουν το deal και την επιτυχή έκβασή του μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι έχει δοθεί το πράσινο φως από το ΤΧΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Citi Ελλάδος ξεκίνησε τον περιορισμό των εργασιών της στην ελληνική τραπεζική αγορά από το 2008, μετά την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers και την έκρηξη της τραπεζικής κρίσης στην αμερικανική αγορά.

Mετά την πώληση του δικτύου των καταστημάτων και του χαρτοφυλακίου των πιστωτικών καρτών, η Citibank θα περιοριστεί στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών κυρίως στο corporate banking.

Αναφέρουμε τέλος ότι η Citibank Ελλάδος είναι υποκατάστημα της θυγατρικής που διατηρεί ο όμιλος Citigroup στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v