Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αράπογλου για Marfin - Πειραιώς, ξένο επενδυτή

Η Εθνική τράπεζα δεν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες στρατηγικού περιεχομένου, αλλά θα παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις, δήλωσε πριν από λίγο στο προεδρείο της ΟΤΟΕ ο επικεφαλής της κ. Τάκης Αράπογλου.

Αράπογλου για Marfin - Πειραιώς, ξένο επενδυτή
Η Εθνική Τράπεζα δεν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες στρατηγικού περιεχομένου, αλλά θα παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις, δήλωσε πριν από λίγο στο προεδρείο της ΟΤΟΕ ο επικεφαλής της κ. Τάκης Αράπογλου.

Όπως επεσήμανε, η Εθνική Τράπεζα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τραπεζική αγορά, αλλά δεν πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον η ίδια για κάποια άλλη τράπεζα στην Ελλάδα.

Επίσης, σημείωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα δεν έχουν ανάγκη μεγέθυνσης, κάτι που ενδεχόμενα μπορεί να ενδιαφέρει τις μικρότερες τράπεζες.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σύμπτωμα τα τελευταία γεγονότα μεταξύ Marfin, Πειραιώς και Κύπρου, εκτιμώντας ότι δεν αποτελούν απαρχή γενικότερων εξελίξεων.

Επίσης, θεωρεί ότι δύσκολα μια μεγάλη ξένη τράπεζα θα κινηθεί εναντίον μιας ελληνικής για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων η ευρεία διασπορά.

Τόνισε ακόμα, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη εγρήγορση των εποπτικών αρχών στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών και εκτίμησε ότι ”δε βλέπει κινδύνους” για μετακίνηση των κέντρων λήψης αποφάσεων των τραπεζών από την Ελλάδα στο εξωτερικό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον από ξένες τράπεζες.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να θίξει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Εθνική.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v