Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας: Σανίδα σωτηρίας ρίχνει η Biomar

Πηγές από την Biomar ανέφεραν στο Euro2day.gr ότι μέσω της πρότασής τους επιδιώκουν να βοηθήσουν στην εξυγίανση της Δίας προκειμένου η επιχείρηση να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον. Τι προβλέπει το σχέδιο.

Δίας: Σανίδα σωτηρίας ρίχνει η Biomar

Σχέδιο για τη διάσωση, εξυγίανση και ανάπτυξη της Δίας κατέθεσε πριν από δύο εβδομάδες στις πιστώτριες τράπεζες η εκ των βασικών πιστωτών της Biomar.

Ήδη το σχέδιο της Βiomar φέρεται να έχει γίνει καταρχήν δεκτό από τη Δίας, ενώ θετικές φαίνεται να είναι και οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς). Βέβαια αύριο θα φανούν οι προθέσεις όλων στο δικαστήριο όπου αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η επιχείρηση.

Πηγές από την Biomar ανέφεραν στο Euro2day.gr ότι μέσω της πρότασής τους επιδιώκουν να βοηθήσουν στην εξυγίανση της Δίας προκειμένου η εταιρεία να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί όπως ανέφεραν οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται να την εξαγοράσουν αλλά να τη σώσουν από την πτώχευση, λειτουργώντας επί της ουσίας ως ενδιάμεσος στρατηγικός εταίρος.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής από τη στιγμή που η Δίας εξυγιανθεί, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι η πρότασή τους δεν σχετίζεται με τις οφειλές που έχει απέναντί τους, οι οποίες είναι εξασφαλισμένες με ενέχυρα.

Το σχέδιο που κατέθεσε η Biomar προβλέπει κεφαλαιοποίηση χρεών από τις τράπεζες και την Βiomar (σ.σ. παράγει ιχθυοτροφές), επανεκκίνηση της εκτροφής των ψαριών, ενδιάμεση χρηματοδότηση, κεφάλαιο κίνησης και τοποθέτηση στελέχους της Biomar στο διοικητικό συμβούλιο της Δίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v