Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Πρόεδρος ο Ba’alawy- άμεσα σύγκληση Γ.Σ.

Την προεδρία της Marfin Popular Bank ανέλαβε ο κ. Soud Ba’alawy κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας που έγινε σήμερα στη Λευκωσία, ενώ αποφασίστηκε η άμεση σύγκληση της Γ.Σ. προκειμένου να ”επιτευχθεί η ευελιξία των επενδυτικών κινήσεων της τράπεζας”.

MPB: Πρόεδρος ο Ba’alawy- άμεσα σύγκληση Γ.Σ.
Τα καθήκοντα του προέδρου της Marfin Popular Bank ανέλαβε σήμερα ο κ. Soud Ba’alawy κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ενώ αποφασίστηκε και η άμεση σύγκληση της Γ.Σ. προκειμένου ο όμιλος να αποκτήσει ”ευελιξία σε επενδυτικές κινήσεις ή/και στην κατάθεση προσφορών”.

Αναλαμβάνοντας την ηγεσία του ομίλου της MPB, ο νέος πρόεδρος κ. Soud Ba’alawy έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”H MARFIN POPULAR BANK έχει το όραμα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους τραπεζικούς ομίλους στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η DUBAI FINANCIAL με την ιδιότητα του μεγαλύτερου μετόχου της MARFIN POPULAR BANK θα υποστηρίξει τη διοίκηση της τράπεζας για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα με τον πιο κατάλληλο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα να δημιουργήσουμε αξία σε όλους τους μετόχους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός από Έλληνες και Κύπριους επενδυτές.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε επιλέξει την Κύπρο και την Ελλάδα ως περιοχή για επενδύσεις και ως βάση για την τραπεζική μας δραστηριότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Νεοκλής Λυσάνδρου θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του αντιπροέδρου.

Ξεχωριστή, τέλος, σημασία έχει η απόφαση του Δ.Σ. για άμεση σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, αυτή αποφασίστηκε ”προκειμένου να επιτευχθεί η ευελιξία των επενδυτικών κινήσεων της τράπεζας ή/και η κατάθεση δημόσιων προσφορών για ελληνικές ή/και κυπριακές τράπεζες”.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της η Marfin πληροφορούσε πως το ποσοστό των μετόχων που απορρίπτουν τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς ανέρχεται σε 41,82%.

--- Τα αποτελέσματα του 2006

Τα proforma κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Marfin Popular Bank σημείωσαν σημαντική αύξηση 235% σε σχέση με το 2005 και έφτασαν στα 396,6 εκατ. ευρώ (ΛΚ£ 229,3 εκ.).

Το pro forma EPS (κέρδη ανα μετοχή) προσδιορίζεται σε 0,5 ευρώ.

Τα proforma έσοδα από εργασίες αυξήθηκαν κατά 74% στα 1,150.9 εκατ. ευρώ (ΛΚ£ 665.5 εκ.), ενώ η αύξηση των λειτουργικών εξόδων περιορίστηκε στο 19%, δηλαδή στα 582.9 εκατ. ευρώ (ΛΚ£ 337.0 εκ.).

Επίσης υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση στις χορηγήσεις κατά 23% οι οποίες ανήλθαν σε 12.0 δισ. ευρώ (ΛΚ£ 6.9 δισ.) και στις καταθέσεις πελατών κατά 22% φτάνοντας στα 16.2 δισ. ευρώ (ΛΚ£ 9.4 δισ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v