Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενέτης: «Φουρνίζει» κέρδη και τζίρο

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας στα 24,989 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 451.494 ευρώ από 50.452 ευρώ στη χρήση του 2012. Οι «αστερίσκοι» του ορκωτού ελεγκτή.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Βενέτης: «Φουρνίζει» κέρδη και τζίρο
Εννεαπλασιασμός των καθαρών κερδών και αύξηση 12,99% στον τζίρο εμφάνισε πέρυσι σε ενοποιημένο επίπεδο ο όμιλος Βενέτη σε σχέση με το 2012.

Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό για την απελθούσα χρήση ο τζίρος ανήλθε στα 24,989 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 451.494 ευρώ από 50.452 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2012.

Πάντως στην έκθεσή του ο ορκωτός ελεγκτής εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της μητρικής, έχει καταστεί κατώτερο από το 1/2 του μετοχικού κεφαλαίου και συνεπώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 47 του κωδ. Ν. 2190/1920. Ωστόσο σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει εκπονήσει πρόγραμμα για την άρση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού και την απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Σήμερα η ΒΕΝΕΤΗΣ διαθέτει δίκτυο άνω των 70 σημείων πώλησης, γνωστά ως «Φούρνοι ΒΕΝΕΤΗ». Το δίκτυο καταστημάτων αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα, ενώ αναμένονται νέες συνεργασίες σε άλλες πόλεις. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία της εταιρίας στον τομέα των κλειστών αγορών.


Σημειώνεται ότι η ΒΕΝΕΤΗΣ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της αρτοποιίας που χρησιμοποίησε τη μέθοδο franchise για την επέκταση του δικτύου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v