Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική Ζύμη: Αύξηση στις εξαγωγές το 2013

Το περσινό έτος η εταιρία συγκράτησε τα μερίδια αγοράς, ενώ ενίσχυσε την κερδοφορία και την ρευστότητά της. Ο κύκλος εργασιών κατέγραψε άνοδο 3,3%, διαμορφούμενος στα 55,87 εκατ.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Ελληνική Ζύμη: Αύξηση στις εξαγωγές το 2013

Περαιτέρω διείσδυση στα μικρά σημεία πώλησης, προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων, διατήρηση σταθερών τιμών για πέμπτη συνεχή χρονιά στις ζύμες και μείωση τιμών σε ειδικές κατηγορίες προϊόντων επαγγελματικού κλάδου, περιλαμβάνει η στρατηγική της βορειοελλαδίτικης εταιρείας «Μ. Αραμπατζή – Ελληνική Ζύμη» για την τρέχουσα χρήση.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η εταιρεία κατάφερε να συγκρατήσει τα μερίδιά της, να διατηρήσει τη θέση της, με παράλληλη αύξηση κερδοφορίας και ρευστότητας, αλλά και ενίσχυση των εξαγωγών της κατά 18,7% σε σχέση με το 2012.

Οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο παρουσίασαν ικανοποιητική αύξηση μέσω των προωθητικών ενεργειών εν αντιθέσει με τις own label πωλήσεις που παρουσίασαν στασιμότητα. Στον επαγγελματικό κλάδο η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με στόχο την διείσδυση σε νέες αγορές, όπως ο ξενοδοχειακός κλάδος.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε πέρυσι αύξηση της τάξεως του 3,3% έναντι του 2012, με αποτέλεσμα αυτός να ανέλθει στο ύψος των 55,875 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 8,3% στα 8,107 εκατ. ευρώ ενώ κατά 10,65% αυξήθηκαν τα κέρδη προ φόρων στα 6,889 εκατ. ευρώ. Ο αριθμοδείκτης γενικής ρευστότητας, εμφάνισε αύξηση από 1,71 το 2012 σε 1,90 το 2013, γεγονός το οποίο επηρεάζει θετικά την δυνατότητα στην επιχείρηση να ανταποκριθεί στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι συνδεδεμένη του ομίλου Vivartia ο οποίος μέσω της εταιρείας Μπάρμπα Στάθης, κατέχει ποσοστό 49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v