Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Στην τουρκική αγορά μέσω κοινοπραξίας

Σύμβαση πενταετούς διάρκειας με τον τουρκικό Κρατικό Οργανισμό Αθλητικών Τυχερών Παιχνιδιών υπέγραψε η Intralot, μέσω της κοινοπραξίας Inteltek, στην οποία συμμετέχει. Η συμφωνία αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, υποστήριξη και λειτουργία ολοκληρωμένου on-line συστήματος της Intralot για τη διεξαγωγή αθλητικών τυχερών παιχνιδιών.

Intralot: Στην τουρκική αγορά μέσω κοινοπραξίας
Σύμβαση με τον Κρατικό Οργανισμό Αθλητικών Τυχερών Παιχνιδιών της Τουρκίας ”SPORTOTO” και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού & Νέας Γενιάς υπέγραψε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, η κοινοπραξία Inteltek, στην οποία συμμετέχει η Ιntralot.

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, υποστήριξη και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου on-line συστήματος της Intralot για τη διεξαγωγή αθλητικών τυχερών παιχνιδιών του Οργανισμού. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η χρήση ηλεκτρονικών δικτύων πώλησης, όπως η σταθερή και κινητή τηλεφωνία, το Internet και η ψηφιακή τηλεόραση για τη διενέργεια των παιχνιδιών πέραν των παραδοσιακών σημείων πώλησης.

Η κοινοπραξία Inteltek αποτελεί συνεργασία του Cukorova Holding Group, που έχει και την πλειοψηφία, με την Intralot. Το Cukorova Group είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας και κατέχει σημαντική θέση στο χρηματοπιστωτικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ.

Στον όμιλο Cukorova ανήκουν η Turkcell, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της χώρας με 65% μερίδιο αγοράς (12 εκατ. συνδρομητές), η Super On-Line, εταιρία παροχής υπηρεσιών Internet με 55% μερίδιο αγοράς (2 εκατ. συνδρομητές) και η Digiturk, ουσιαστικά η μοναδική πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης με 850.000 συνδρομητές.

Η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας και η έναρξη λειτουργίας του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2003. Η αμοιβή της κοινοπραξίας διαμορφώνεται με ποσοστό επί του τζίρου των παιχνιδιών. Η διανομή των παιχνιδιών αναμένεται να φθάσει τα 6,000 σταθερά σημεία πώλησης, ενώ θα πραγματοποιείται και μέσω όλων των δικτύων της τηλεφωνίας (κινητής και σταθερής), της αμφίδρομης ψηφιακής τηλεόρασης και του Internet.

Τα εναλλακτικά αυτά δίκτυα θα λειτουργούν ως εταιρίες-ηλεκτρονικοί διανομείς έναντι ποσοστού επί του τζίρου των παιχνιδιών που θα διεξάγονται μέσω των δικτύων τους.

Για το σκοπό αυτό, η Ιntralot και ο όμιλος Cukorova θα προχωρήσουν στην ίδρυση δεύτερης κοινής εταιρίας για την διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών, η οποία θα κάνει χρήση του πελατολογίου και της υποδομής των αντίστοιχων εταιριών του Ομίλου Cukorova και της τεχνολογίας της Intralot. Η νέα εταιρία αναμένεται να αναδειχθεί στο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό διανομέα των παιχνιδιών του ”SPORTOTO”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v