Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Αγωγή κατά Πειραιώς, Σάλλα,Κολακίδη (upd)

Aγωγή κατατέθηκε στην Κύπρο από την MPB εναντίον Τρ. Πειραιώς, Μ. Σάλλα και Μ. Κολακίδη, με βαριές κατηγορίες για παράνομη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, συκοφάντηση, ζημιογόνες ψευδολογίες, ακόμη και χειραγώγηση της αγοράς. Ζητούνται αποζημιώσεις για περιουσιακές ζημίες καθώς και τιμωρητικές αποζημιώσεις. Τι απαντά η Πειραιώς.

MPB: Αγωγή κατά Πειραιώς, Σάλλα,Κολακίδη (upd)
Aγωγή κατατέθηκε στην Κύπρο από την MPB εναντίον Τρ. Πειραιώς, Μ. Σάλλα και Μ. Κολακίδη, με βαριές κατηγορίες για παράνομη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, συκοφάντηση, ζημιογόνες ψευδολογίες, ακόμη και χειραγώγηση της αγοράς. Ζητούνται αποζημιώσεις για περιουσιακές ζημίες καθώς και τιμωρητικές αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της MPB:

”Η MARFIN POPULAR BANK ανακοινώνει ότι µετά την άρνηση της Τράπεζας Πειραιώς για αµοιβαία παροχή στοιχείων και συνεργασία που αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας της Δηµόσιας Πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς και τον απλά δυσφηµιστικό της χαρακτήρα, προχώρησε άµεσα σε νοµικές διαδικασίες για την προστασία των συµφερόντων της εταιρίας και των µετόχων της.

Συγκεκριµένα, κατόπιν αδείας της αρµόδιας κυπριακής δικαστικής αρχής καταχωρήθηκε και σφραγίσθηκε σήµερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας κλητήριο ένταλµα της Εταιρίας µας κατά της Τράπεζας Πειραιώς, του Μιχαήλ Σάλλα και του Μιχαήλ Κολακίδη προς εµφάνισιν σε Αγωγή η οποία κινήθηκε εναντίον των καθ΄ ων.

Με την εν λόγω Αγωγή ζητούνται αποζηµιώσεις για περιουσιακές ζηµίες και τιµωρητικές αποζηµιώσεις λόγω παράνοµης χρήσης εµπιστευτικών πληροφοριών, δηµοσίευσης και διάδοσης συκοφαντιών, λιβελογραφηµάτων και ζηµιογόνων ψευδολογιών εις βάρος της Εταιρίας µας, χειραγώγησης της αγοράς σε σχέση µε τις µετοχές της Εταιρίας µας και παράνοµης επέµβασης στην επιχείρηση και στις υποθέσεις της Εταιρίας µας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

--- H απάντηση της Πειραιώς

”Κάθε φορά που η Διοίκηση της Marfin Popular Bank αποτυγχάνει στις επιχειρηματικές της κινήσεις απαντά με δικαστικές και άλλες αντιδεοντολογικές ενέργειες.

Η αγωγή που κατέθεσε σήμερα κατά της Τράπεζας Πειραιώς και μελών της διοικήσεως της, αποτελεί κίνηση αντιπερισπασμού στη δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Αρχές και εξελίσσεται.

Και η αγωγή αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδειχθεί ξανά ποιος παραβιάζει τη χρηματιστηριακή νομοθεσία και τη δεοντολογία. Το έχουν άλλωστε ήδη κρίνει οι Χρηματιστηριακές Αρχές της Κύπρου και οι αποφάσεις των δικαστηρίων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v