Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αποδίδει η έμφαση στα «πράσινα» δάνεια

Τα «πράσινα» δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς έχουν χρηματοδοτήσει έργα ύψους 3 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας περίπου 7.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ έχουν δημιουργήσει περίπου 17.700 θέσεις εργασίας.

Πειραιώς: Αποδίδει η έμφαση στα «πράσινα» δάνεια

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει δάνεια ύψους 1,58 δισ. ευρώ σε projects φιλικά προς το περιβάλλον, ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας και βοηθώντας την κερδοφορία της τράπεζας, σημείωσαν στελέχη της Πειραιώς, μιλώντας στο Bloomberg. 

H έμφαση στα "πράσινα" δάνεια έχει οδηγήσει σε χαμηλότερη αναλογία μη εξυπηρετούμενων δανείων σε σχέση με το σύνολο των χορηγήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης, τόνισε ο Βρασίδας Ζάβρας, επικεφαλής του τμήματος green banking της τράπεζεας.

Ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαμορφώνονταν στο 37,9% των συνολικών χορηγήσεων στα τέλη Μαρτίου, η αναλογία στο "πράσινο" χαρτοφυλάκιο", εκτιμάται ότι είναι μικρότερη του 10%.

Τα δάνεια έχουν χρηματοδοτήσει έργα ύψους 3 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας περίπου 7.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ έχουν δημιουργήσει περίπου 17.700 θέσεις εργασίας.

Οι τραπεζικές υπηρεσίες για projects που συνδέονται με την ανανεώσιμη ενέργεια, τη βιοποικιλλότητα και ανάλογα έργα θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για την τράπεζα, σημείωσε ο κ. Ζάβρας.

"Είναι πιο διατηρήσιμη η κατάσταση σε σχέση με άλλους κλάδους. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν μειώθηκε ο όγκος εργασιών", υπογράμμισε ο κ. Ζάβρας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v