Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορά Ρέντη: Ερχονται αγοραπωλησίες μέσω... smartphones

Ο ΟΚΑΑ προσφέρει τους καταναλωτές την δυνατότητα να δουν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές που διαμορφώνονται και να επιλέγουν με ποιον έμπορο θα συνεργαστούν, προχωρώντας σε αγορές προιόντων. Αυτό θα καταστεί εφικτό μέσω μιας νέας εφαρμογής για smartphones.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Αγορά Ρέντη: Ερχονται αγοραπωλησίες μέσω... smartphones

Την τελευταία διετία έδωσε μέρισμα στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ, σπάζοντας την παράδοση που θέλει τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο να απομυζούν το κράτος. Και όχι μόνο αυτό.

Πέρυσι εμφάνισε καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ από οριακές ζημιές το 2012, κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων 5,137 εκατ. ευρώ, από 1,961 εκατ. ευρώ και τζίρο άνω των 14 εκατ. από 10,025 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος για τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), γνωστός στο ευρύ κοινό ως Κεντρική Αγορά του Ρέντη, που αξιοποιώντας την τεχνολογία επιχειρεί να φέρει πιο κοντά τους παραγωγούς με τους χονδρεμπόρους και τους τελευταίους με τους λιανοπωλητές.

Αυτό θα γίνει μέσω μιας νέας εφαρμογής για smartphones η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές που επικρατούν εκείνη τη στιγμή και να επιλέγουν με ποιον έμπορο θα συνεργαστούν προχωρώντας σε αγορά των ποσοτήτων που διατίθενται.

Τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο μέσα στο επόμενο διάστημα. Έτσι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να κλείνουν την παραγγελία και να προχωρούν σε συμφωνία.

Παράλληλα ο ΟΚΑΑ αναπτύσσει μηχανογραφικό σύστημα εμπορικών συναλλαγών για όλες τις εμπορικές πράξεις που πραγματοποιούνται εντός των ιχθυόσκαλων της χώρας. Μέσω αυτή της κίνησης ο ΟΚΑΑ στοχεύει στον έλεγχο της συγκεκριμένης αγοράς και κατ' επέκταση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, όπως ανέφερε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας όπως σημείωσε ο ίδιος διασφαλίζεται η ρευστότητα της αγοράς γιατί οι αγοραπωλησίες θα πραγματοποιούνται με τρεις τρόπους: με μετρητά, με πιστωτικό υπόλοιπο στον ΟΚΑΑ και με πιστωτική κάρτα. Επίσης για πρώτη φορά δημιουργείται μητρώο επιχειρήσεων στις ιχθυόσκαλες κατά εφαρμογή της ΚΥΑ του ΟΚΑΑ περί εμπορικών μισθώσεων.

Εκτός όλων των άλλων ο Οργανισμός σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Σκορδάς, θα παρέχει έκπτωση 5% σε όλες τις αγορές προϊόντων από την Αγορά του Καταναλωτή, σε όσους καταναλωτές χρησιμοποιούν μηνιαίες ή ετήσιες κάρτες πολλαπλών διαδρομών των αστικών συγκοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v