Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνάντηση Π. Αθανασόπουλου με καταληψίες

Συνάντηση με εκπροσώπους κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

ΔΕΗ: Συνάντηση Π. Αθανασόπουλου με καταληψίες
Συνάντηση με εκπροσώπους κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

Ο κ. Αθανασόπουλος άκουσε τα αιτήματά των κατοίκων σχετικά με τις προσλήψεις και άλλα θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες της Επιχείρησης στην περιοχή.

Αφού ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τα αιτήματά τους, τόνισε ότι η ΔΕΗ, αφού προκήρυξε για κάλυψη με προσλήψεις αριθμό θέσεων οι οποίες απαιτούν τεχνογνωσία, ανάγκη άμεση και επιτακτική για την εύρρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της, επεξεργάζεται τώρα τις ανάγκες της σε εργατοτεχνικό προσωπικό προκειμένου να προκηρύξει για κάλυψη με προσλήψεις. Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν είναι σε θέση στην παρούσα φάση να προσδιορίσει τον αριθμό.

Όπως ανέφερε, για το εν λόγω προσωπικό δεν απαιτούνται αυξημένα τυπικά προσόντα ενώ οι υπηρεσίες της ΔΕΗ στοχεύουν στην υλοποίηση της προκήρυξης των θέσεων αυτών μέχρι το Πάσχα.

Παράλληλα, τάχθηκε εναντίον της συγκεκριμένης μορφής διεκδίκησης (με κατάληψη) από τους κατοίκους, επισημαίνοντας ότι ενέχει σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει μείζονα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

”Οφείλω να τονίσω ότι η Επιχείρηση είναι Ανώνυμη Εταιρεία της οποίας την πλειοψηφία του κεφαλαίου κατέχει το Δημόσιο και ως εκ τούτου δεν έχει την απόλυτη ευελιξία στις προσλήψεις του προσωπικού της, υποκείμενη σε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες όλοι υποχρεούμεθα να σεβόμαστε” τόνισε σχετικά ο κ. Αθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα και σε σχέση με την πολιτική της εταιρείας σε θέματα πρόσληψης προσωπικού, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε τα εξής:

- Η Επιχείρηση εφαρμόζει τους νόμους και σιγουρεύει ότι η εντοπιότητα εξαντλείται, ανεξαρτήτως επιπέδου προσόντων των υποψηφίων, στα τοπικά διαμερίσματα και μετά θα επεκτείνεται στους Δήμους, στο Νομό και στη λοιπή χώρα. Αυτό, με τεράστιες προσπάθειες της, έγινε δεκτό από το ΑΣΕΠ.

- Αρχικά είχε προβλεφθεί από την Επιχείρηση η κάλυψη 239 θέσεων προσωπικού στο Νομό Κοζάνης, οι οποίες αναθεωρήθηκαν σε 389. Η τελική της απόφαση ήταν να προκηρυχθούν συνολικά στο Νομό Κοζάνης 425 θέσεις επί συνόλου 2.035 θέσεων όλων των Νομών.

- Σχετικά με το όριο ηλικίας, ο Κανονισμός Προσωπικού ΔΕΗ καθορίζει την ηλικία των 30 ετών ως ανώτατο όριο για τις προσλήψεις. Στην παρούσα προκήρυξη το όριο ηλικίας ορίστηκε στα 35 έτη.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας του εργατοτεχνικού προσωπικού είναι μεγάλος. ”Οφείλουμε να διασφαλίζουμε την ανανέωσή του με προσωπικό νεώτερων ηλικιών. Διατηρώ την επιφύλαξη να εξετάσω με τους συνεργάτες μου το θέμα των ορίων ηλικίας σε διάστημα 2 – 3 εβδομάδων”, δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v