Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμες μέρες για την Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες, το δικαστήριο θα ορίσει διαχειριστή πτώχευσης για τη Δίας, αναφέρει δημοσίευμα σε κλαδική ιστοσελίδα. Πώς οι πιέσεις υποσκάπτουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα της εταιρίας.

Κρίσιμες μέρες για την Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες

Για την 11η Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η ακροαματική διαδικασία για την πτώχευση της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, όπως επιβεβαίωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης κα Anita Hamilton στην κλαδική ιστοσελίδα Undercurrent News.

«Η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες και να προσπαθεί να φτάσει σε μια συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους», συμπλήρωσε η κα Hamilton.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το δικαστήριο θα ορίσει διαχειριστή πτώχευσης για την Δίας», ωστόσο κύκλοι της εγχώριας αγοράς κρατούν αποστάσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο (π.χ. πιθανολογούν αναβολή απόφασης).

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις της κας Hamilton, η Δίας λειτουργούσε σε περιορισμένο στάδιο και θα επεδίωκε συμφωνία με τις τράπεζες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι πως η πολιτική πίεσης των τραπεζών απέναντι στη Δίας την έχει οδηγήσει σε επιλογές παραγωγής που βελτιώνουν μεν πρόσκαιρα τη ρευστότητα, αλλά την οδηγούν σε ζημίες και υποσκάπτουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητά της.

Η Δίας αρχικά είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 και στη συνέχεια (τέλη Μαρτίου) είχε υποβάλει αίτηση εθελοντικής πτώχευσης, μετά από δικαστική απόρριψη προηγούμενου αιτήματός της για ένταξη στις διατάξεις του άρθρου 99.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v