Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ συνεδρίασε και αποφάσισε μεταξύ άλλων, την εκλογή του κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Επιχείρησης, στη θέση και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

ΔΕΗ: Το νέο διοικητικό συμβούλιο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης συνεδρίασε, την Τρίτη 6-2-2007, και αποφάσισε μεταξύ άλλων, την εκλογή του κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Επιχείρησης, στη θέση και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στη θέση του αποχωρήσαντος κ. Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

* Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ /Διευθύνων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)

* Νικόλαος Χατζηαργυρίου, Αντιπρόεδρος ΔΣ (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

* Ιωάννης Γιαννίδης (εκπρόσωπος Μειοψηφίας / ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

* Χαράλαμπος Δαυίδ (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

* Μιχαήλ Κορτέσης (εκπρόσωπος Μειοψηφίας / ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

* Ευάγγελος Μαγείρου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

* Γεώργιος Μέργος (μη εκτελεστικό μέλος)

* Κωνσταντίνος Μίχαλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

* Ιωάννης Παναγόπουλος (εκπρόσωπος Ο.Κ.Ε. /ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2010 εκτός της θητείας του κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου, που λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2010.

Λόγω λήξεως της θητείας των δύο (2) εκπροσώπων των εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συμπληρωθεί μετά την εκλογή των νέων εκπροσώπων.



Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στην εκλογή του κ. Νικόλαου Χατζηαργυρίου ως Αντιπροέδρου Δ.Σ. της Επιχείρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Με χαρά καλωσορίζω τον καθηγητή κ. Χατζηαργυρίου ο οποίος έχει αρίστη επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση με γνωστικά αντικείμενα συναφή με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, στοιχεία απαραίτητα για τη μελλοντική πορεία της Επιχείρησης σε μια αγορά η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους απελευθέρωσης.

Ιδιαίτερα οι εμπειρίες του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα αποβούν εξαιρετικά χρήσιμες για την υλοποίηση της στρατηγικής της ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ”.

-- Το βιογραφικό του κ. Ν. Χατζηαργυρίου

Ο εκλεγείς από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης καθηγητής κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων Master of Science (1979) και Doctor of Philosophy (1982) στο γνωστικό αντικείμενο του Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου από το UMIST Manchester, Αγγλίας.

Από το 1984 είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, όπου εξελέγη τακτικός Καθηγητής το 1995. Διδάσκει τα μαθήματα της Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Μόνιμη και Μεταβατική Κατάσταση) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Είναι Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ”Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας” του ΕΜΠ, πρόεδρος της Ειδικής Συγκλητικής Επιτροπής ”Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΕΜΠ” και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ.

Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ και Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ.

Επίσης, ο κ. Χατζηαργυρίου είναι:

* Μέλος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Advisory Council) της Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μέλλοντος (SmartGrids).

* Μέλος της διεθνούς επιστημονικής οργάνωσης CIGRE (Conference Internationale des Grands Reseaux Electriques a Haute Tension).

* Εθνικός εκπρόσωπος της Επιτροπής Μελέτης C6 ”Συστήματα Διανομής και Διασπαρμένη Παραγωγή”, και συντονιστής ομάδων εργασίας για την ”Διασύνδεση και Προστασία Διασπαρμένης Παραγωγής στα Δίκτυα Διανομής” και άλλες.

* Senior Member του ΙΕΕΕ (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών), μέλος των Power Engineering and Computer Societies και μέλος διαφόρων επιτροπών και ομάδων εργασίας του ΙΕΕΕ.

* Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δυναμικής Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΙΕΕΕ Power System Dynamic Performance Committee).

* Αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ.

* Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

Επίσης, ο καθηγητής κ. Χατζηαργυρίου, έχει διατελέσει επί σειράν ετών πρόεδρος του Ελληνικού Τομέα Ηλ.Ισχύος του ΙΕΕΕ (Greek Power Chapter) και αυτή την περίοδο είναι πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος (ΙΕΕΕ Greece Section).

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ο κ. Χατζηαργυρίου έχει σημαντική διεθνή ερευνητική δραστηριότητα με συμμετοχή σε περισσότερα από 60 Ερευνητικά Προγράμματα, είναι συγγραφέας 2 βιβλίων και έχει περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v