Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέα συσκευή για Internet Banking

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει πλέον στους πελάτες της τη συσκευή extraPIN generator, η οποία παράγει αυτόματα (κάθε 1 λεπτό) κωδικούς μίας χρήσης και τους εμφανίζει στην ενσωματωμένη οθόνη της. Όταν ο πελάτης εισάγει τους κωδικούς του (user-id και PIN) για να μπει στο internet banking, μπορεί να εισάγει και τον κωδικό extraPIN, πράγμα που πρακτικά αποκλείει την είσοδο κάθε μη εξουσιοδοτημένου χρήστη.

Πειραιώς: Νέα συσκευή για Internet Banking
Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει πλέον στους πελάτες της τη συσκευή extraPIN generator. Η συσκευή αυτή παράγει αυτόματα (κάθε ένα λεπτό) κωδικούς μίας χρήσης και τους εμφανίζει στην ενσωματωμένη οθόνη της.

Όταν ο πελάτης εισάγει τους κωδικούς του (user-id και PIN) για να μπει στο internet banking, μπορεί να εισάγει και τον κωδικό extraPIN, πράγμα που πρακτικά αποκλείει την είσοδο κάθε μη εξουσιοδοτημένου χρήστη.

Το extraPIN generator λειτουργεί είτε εναλλακτικά είτε συμπληρωματικά στην υπάρχουσα υποδομή ασφάλειας που στηρίζεται στη λήψη κωδικών extraPIN ως γραπτά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη (δηλ. ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιεί είτε τον ένα από τους δύο είτε και τους δύο τρόπους).

Ανέκαθεν, κύρια προτεραιότητα της Τράπεζας Πειραιώς ήταν η θετική εμπειρία του πελάτη κατά τη χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Το extraPIN generator όχι μόνο αυξάνει την ασφάλεια αλλά, κυρίως, κάνει πιο εύκολη τη χρήση του internet banking. Με το extraPIN generator, η Τράπεζα Πειραιώς γίνεται η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα και από τις λίγες στην Ευρώπη οι οποίες δίνουν στους πελάτες τους εναλλακτικούς τρόπους πιστοποίησης της ταυτότητάς τους.

Το γεγονός ότι η ζωή κάθε κωδικού είναι μόνο 60 δευτερόλεπτα κάνει πρακτικά αδύνατη τη χρήση του ακόμα κι αν κάποιος τον υποκλέψει με μεθόδους όπως το phishing.

Επιπλέον, αν το ποσό μιας συναλλαγής υπερβεί το προκαθορισμένο ημερήσιο όριο συναλλαγών, ο πελάτης θα εισάγει ακόμη έναν κωδικό της συσκευής, πράγμα που αυξάνει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των συναλλαγών.

Επιπρόσθετα, το extraPIN generator περιλαμβάνει smart chip και μπορεί να συνδεθεί στη θύρα USB του υπολογιστή, πράγμα που στο άμεσο μέλλον θα επιτρέψει τη δημιουργία και αποθήκευση ψηφιακών πιστοποιητικών και την ηλεκτρονική/ψηφιακή υπογραφή των συναλλαγών.

Η Τράπεζα Πειραιώς, σταθερά προσανατολισμένη στην παροχή σύγχρονων, ποιοτικών και τεχνολογικά ανεπτυγμένων υπηρεσιών, θα συνεχίσει να επενδύει και να αναπτύσσει υπηρεσίες που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και πιστοποίηση χρηστών στην εκτέλεση των ηλεκτρονικών τους συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v