Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Πετάει το γάντι στην Πειραιώς!

Με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της, το Δ.Σ. της MPB καλεί την Πειραιώς σε συνεργασία με εκατέρωθεν παροχή πληροφοριών και στόχο τη συνένωση, παρότι θεωρεί ότι η δημόσια προσφορά της τελευταίας ”δεν είναι γνήσια” και είχε προφανή δυσφημιστικό χαρακτήρα. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη σχέση ανταλλαγής, ενώ ζητάει πληροφόρηση για σειρά θεμάτων και στοιχείων της Πειραιώς, ακόμη και σε επίπεδο σχέσεων μελών της διοίκησης με την τράπεζα!

ΜΡΒ: Πετάει το γάντι στην Πειραιώς!
Με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της το Δ.Σ. της MPB καλεί την Πειραιώς σε συνεργασία με εκατέρωθεν παροχή πληροφοριών, παρότι θεωρεί ότι η δημόσια προσφορά της τελευταίας ”δεν είναι γνήσια” και είχε προφανή δυσφημιστικό χαρακτήρα. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη σχέση ανταλλαγής, ενώ ζητάει πληροφόρηση για σειρά θεμάτων και στοιχείων της Πειραιώς, ακόμη και σε επίπεδο σχέσεων μελών της διοίκησης με την τράπεζα!

Ειδικότερα, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του διοικητικού της συµβουλίου η MARFIN POPULAR BANK εκδίδει σε σχέση µε τη Δηµόσια Πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η MARFIN POPULAR BANK, παρότι θεωρεί ότι η Δηµόσια Πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς που υπεβλήθη στις 11-1-2007 στις 9:20 το βράδυ µε fax δεν είναι γνήσια και ότι η σχέση ανταλλαγής που υιοθετήθηκε είχε προφανή δυσφηµιστικό χαρακτήρα, επιθυµεί έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες να ενεργήσει επαγγελµατικά, όπως απαιτεί το συµφέρον των µετόχων της. Στα πλαίσια αυτά δηλώνουµε τα εξής:

1. Η Δηµόσια Πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς αντιµετωπίζεται από εµάς θετικά βάσει της δηλωµένης µας στρατηγικής για συγκέντρωση στον τραπεζικό χώρο προς δηµιουργία συνεργιών και αύξησης κερδών ανά µετοχή.

2. Η προτεινόµενη σχέση ανταλλαγής είναι εντελώς απαράδεκτη. Σε επίσηµη οµιλία της Τράπεζας Πειραιώς προς τους θεσµικούς επενδυτές που έγινε στις 17-1-2007 η Τράπεζα Πειραιώς δήλωσε ότι δεν είχε πλήρη στοιχεία για την τράπεζά µας. Είµαστε έτοιµοι να προχωρήσουµε σε πληροφόρηση (disclosure) προς την Τράπεζα Πειραιώς οποιωνδήποτε στοιχείων µας ζητήσει ώστε να σχηµατίσει την τελική της γνώµη για την αξία της τράπεζάς µας.

3. Ζητούµε όµως και εµείς από την Τράπεζα Πειραιώς να µας παράσχει πληροφόρηση (disclosure) κυρίως σε θέµατα ποιότητας στοιχείων ενεργητικού, επάρκειας προβλέψεων, δανείων µε ενέχυρο µετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (εάν υπάρχουν), ανάλυσης παραδοχών για το 4ετές επιχειρηµατικό της σχέδιο και σχέσεων των µελών της διοίκησης µε την τράπεζα (εάν υπάρχουν) πλην των σχέσεων εργασίας, όπως π.χ. σχέσεων προµηθευτού ή ενοικιαστού ακινήτων προς την τράπεζα κ.λπ.

4. Είµαστε βέβαιοι ότι η ανταλλαγή πληροφόρησης ως ανωτέρω, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων επί του µελλοντικού κοινού επιχειρηµατικού σχεδίου και των συνεργιών θα βοηθήσει στη διαµόρφωση σοβαρής γνώµης για τον τελικό καθορισµό της δίκαιης σχέσης ανταλλαγής των µετοχών των δύο τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v