Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Από το 2015 το θέμα των προνομιούχων

Η διοίκηση της Eurobank σημείωσε ότι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει στην υλοποίηση ορισμένων πρόσθετων κεφαλαιακών κινήσεων που θα αποφέρουν κεφάλαια περίπου 300 εκατ. ευρώ. Θετικές οι ενδείξεις στο μέτωπο των επισφαλειών.

Eurobank: Από το 2015 το θέμα των προνομιούχων

«Δεν σχεδιάζουμε να αποπληρώσουμε εντός του 2014 τις προνομιούχες μετοχές ύψους 950 εκατ. ευρώ» τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου η διοίκηση της Eurobank, καθώς το 2014 θα είναι το τελευταίο έτος που η τράπεζα θα εμφανίσει ζημίες άρα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει μέρισμα γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να μην βιάζεται στο θέμα της αποπληρωμής των προνομιούχων.

Όσον αφορά την περαιτέρω κεφαλαιακή θωράκιση της τράπεζας, η διοίκηση σημείωσε ότι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει στην υλοποίηση ορισμένων πρόσθετων κεφαλαιακών κινήσεων οι οποίες έχουν εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και εκτιμάται ότι θα αποφέρουν κεφάλαια περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο των επισφαλειών τα στελέχη της Eurobank επεσήμαναν ότι οι ενδείξεις από την πορεία του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 είναι θετικές και παρατηρείται βελτίωση σε όλες τις χορηγήσεις της λιανικής τραπεζικής.

Για την Ουκρανία, την οποία η διοίκηση της Eurobank δεν περιέλαβε στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τόνισαν το ενεργητικό της εκεί θυγατρικής ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, τα δάνεια στα 209 εκατ. ευρώ και οι καταθέσεις 200 εκατ. ευρώ.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου ανέφερε ότι «το 2014 θα είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον έτος για την Ελλάδα και η διοίκηση της τράπεζας δεσμεύεται να εφαρμόσει το στρατηγικό πλάνο της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v