Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Το σχέδιο για το online στοίχημα

Ικανοποίηση από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του Scratch η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Στόχος για τα VLTs η εκκίνηση στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Τι είπε για live betting, πράκτορες, Ελληνικά Λαχεία και Intralot.

ΟΠΑΠ: Το σχέδιο για το online στοίχημα

Από τις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει το Πάμε Στοίχημα online, το πρώτο διαδικτυακό τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, όπως υποστήριξε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου στιγμιαίου λαχείου Scratch, είπε πως το Πάμε Στοίχημα μέσω Διαδικτύου ξεκινά σε χρόνο ρεκόρ αφού υπεγράφη προ τριμήνου η συμφωνία με την GTECH, ενώ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Intalot για αλλαγή των όρων της σύμβασης υπηρεσιών υποστήριξης.

Για τα νέα παιχνίδια, η διοίκηση του οργανισμού επανέλαβε πως εκτός από τη διαδικτυακή έκδοση του Πάμε Στοίχημα προχωρά και σε επαναλανσάρισμα του Live Betting με στόχο να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερες υπηρεσίες οι πράκτορες και να προσελκύσουν νέους πελάτες. Σε ερώτηση για την εκκρεμότητα με τη ρύθμιση της συνολικής αγοράς διαδικτυακού στοιχηματισμού, η διοίκηση του ΟΠΑΠ είπε πως επικεντρώνεται στα δικά της παιχνίδια.

Για τα VLTs τόνισε πως παραμένει ο στόχος εκκίνησης στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, πως έχει δεχθεί τρεις προσφορές για το κεντρικό σύστημα λειτουργίας τους και πως αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων για τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να προχωρήσει στην επιλογή προμηθευτών μηχανημάτων.

Στόχος της διοίκησης είναι να κινηθεί με συμφωνίες κατανομής των εσόδων με τους προμηθευτές των μηχανημάτων (Revenue Sharing Agreements). Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η εμπορική ονομασία των καταστημάτων που θα φιλοξενούν τα VLTs. Το πρώτο πιλοτικό κατάστημα που θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των χρηστών και την τεχνική αξιολόγηση αναμένεται να λειτουργήσει εντός των προσεχών εβδομάδων.

Για το Scratch η διοίκηση του ΟΠΑΠ τόνισε πως μέχρι σήμερα υπάρχουν 3,6 εκατομμύρια νικητές και πως θα συνεχίσει να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων το οποίο σήμερα αριθμεί 6.500 σημεία. Υποστήριξε πως ανέμενε την επιτυχία του λαχνού του ενός ευρώ, αλλά και ο λαχνός των 5 ευρώ πάει καλύτερα από το αναμενόμενο.

Η διοίκηση απέφυγε να σχολιάσει ερώτηση για το αν επιδιώκει να αποκτήσει το μειοψηφικό ποσοστό που κατέχουν στην Ελληνικά Λαχεία οι Scientific Games και Intralot. Για τη σύμβαση προμήθειας με τους πράκτορες, ειδικά για το Scratch, τόνισε πως με βάση τη συμφωνία με την ομοσπονδία η προμήθεια θα μείνει στο 8% και μετά από ένα χρόνο θα ληφθούν αποφάσεις ανάλογα με την εμπορική πολιτική της Ελληνικά Λαχεία.

Για τις διαπραγματεύσεις με την Intralot αναφέρθηκε πως στο πρώτο τρίμηνο η εταιρεία πληρώθηκε με βάση την υφιστάμενη σύμβαση, αλλά είναι πιθανό να πληρωθεί για το δεύτερο τρίμηνο με βάση τη νέα συμφωνία. Ωστόσο η διοίκηση του ΟΠΑΠ απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες υποστηρίζοντας πως «σέβεται τους συνεργάτες της».

Εκτενής αναφορά έγινε και στην αναδιάρθρωση του ΟΠΑΠ (από 1ης Μαίου λειτουργεί με βάση νέο οργανόγραμμα) και στην προσπάθεια μείωσης του κόστους η οποία κατά τη διοίκηση συνέβαλλε αποφασιστικά στα ικανοποιητικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

*Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριμήνου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v