Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τράπεζες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην επιστολή που έλαβε από τις πιστώτριες τράπεζες για τις κινήσεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση δανεισμού, αναφέρει η εταιρεία.

Νηρεύς: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τράπεζες

«Η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου και ότι υπάρχει δεδηλωμένη βούληση εκατέρωθεν για ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός της τρέχουσας χρήσης 2014», απαντά η Νηρεύς στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αφορμή τον σημερινό «Χαμαιλέοντα».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Σε απάντηση της υπ' αριθμ. πρωτ. 1775/28-5-2014 σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά προς το δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο διαδικτυακό τόπο «www.euro2day.gr», στην στήλη « Ο χαμαιλέων της αγοράς», με τίτλο «Η πώληση της NBGI και τα δίχτυα των τραπεζών», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι εισέρχεται στην τελική ευθεία η διαδικασία μετοχοποίησης των δανείων των μεγάλων ομίλων της ιχθυοκαλλιέργειας και ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών του κλάδου αποδέχθηκαν την πρόταση των Τραπεζών, η ΝΗΡΕΥΣ επιθυμεί να σχολιάσει ως ακολούθως:

H Εταιρεία αναφέρθηκε στο θέμα αυτό με πλήρη διαφάνεια στα πλαίσια του σχολιασμού των Οικονομικών Καταστάσεων Χρήσης 2013, καθώς και στα οικεία πεδία Αναδιάρθρωση Δανεισμού και Γεγονότα μετά την Ημερομηνία Ισολογισμού που συμπεριλαμβάνονται στην Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και στις Σημειώσεις (Νotes), οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν προς το επενδυτικό κοινό και πάσα αρμόδια αρχή την 31/3/2014.

Συγκεκριμένα η Εταιρεία ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου και ότι υπάρχει δεδηλωμένη βούληση εκατέρωθεν για ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός της τρέχουσας χρήσης 2014.

Η Εταιρεία έχει λάβει την από 24/3/2014 επιστολή που εστάλη από τις Τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank και Εurobank, στην οποία ενσωματώνεται προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για την οριστικοποίηση των ελέγχων που διεξάγονται στην Εταιρεία και των λοιπών διαδικασιών και συμφωνιών έτσι ώστε, τηρουμένης της νομοθεσίας και ληφθησομένων όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από αρμόδια όργανα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, να διαμορφωθούν και προσυπογραφούν οι Βασικοί Όροι Αναδιαρθρώσεως Δανεισμού (Term Sheet) και εν συνεχεία αυτοί να υλοποιηθούν με τις απαραίτητες εταιρικές πράξεις. Σημειωτέον ότι στους ενδεικτικούς όρους αναδιάρθρωσης που απέστειλαν οι ως άνω Τράπεζες συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κεφαλαιοποίηση μέρους του δανεισμού.

Τέλος, η Εταιρεία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό και τις αρχές ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την συνεδρίασή του της 28/3/2014 αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην εν λόγω επιστολή.

Έκτοτε, υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται πληθώρα ελέγχων από Διεθνή Οίκο της επιλογής των Τραπεζών, ήτοι Επισκόπηση του Επιχειρηματικού σχεδίου της Εταιρείας (Ι.B.R. επί του Business Plan) και Due Diligence επί των ιστορικών Οικονομικών Στοιχείων, η ολοκλήρωση των οποίων θα αποτελέσει την βάση για την διενέργεια αποτίμησης της Εταιρείας, η οποία με την σειρά της θα διαμορφώσει την τελική πρόταση επί της οποίας θα κληθούν να τοποθετηθούν τα αρμόδια όργανα όλων των εμπλεκομένων μερών. Κατόπιν των ανωτέρω θα ξεκινήσει η υλοποίηση της δέουσας διαδικασίας υπό την εποπτεία των αρμοδίων αρχών.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια σημαντική, δεσμευτική εξέλιξη ή πληροφορία ως προς την πρόοδο της διαδικασίας. Η Εταιρεία θα μεριμνήσει για την άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και την τήρηση της νομοθεσίας όπως το πράττει πάντοτε, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v