Σε θυγατρική της Neurosoft έργο για το Κέντρο Πολιτισμού

Το έργο περιλαμβάνει συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Σε θυγατρική της Neurosoft έργο για το Κέντρο Πολιτισμού

H θυγατρική της Neurosoft, ΚΕΣΤΡΕΛ Πληροφοριακά Συστήματα Α.Ε., ανέλαβε το έργο της προμήθειας, εγκατάστασης και υποστήριξης τηλεπικοινωνιακής υποδομής και υποδομής πληροφορικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για λογαριασμό της Κοινοπραξίας Impregilo SpA - TEΡNA Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο περιλαμβάνει συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής για το ΚΠΙΣΝ (Data Network, IP Telephony, Wireless LAN, Servers/Storage, Infokiosks, Thin Clients, Library RFID, IPTV, Private Mobile Radio System). Καλύπτει μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη εξοπλισμού και λογισμικού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών με βασικούς κατασκευαστές τις εταιρείες Juniper Networks και IBM.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που άρχισαν να υλοποιούνται στο μέσον της οικονομικής κρίσης και θα αποτελέσει το έμβλημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η περιβάλλουσα έκταση των 170.000 τ.μ. του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, καθιστώντας την Αθήνα ακόμη πιο δυνατή, ανταγωνιστική και ελκυστική πόλη και στα πολιτιστικά δρώμενα.

Όπως σημειώνεται, η σύμβαση αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην όλη επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας καθώς και του ομίλου στην Ελλάδα. Η ΚΕΣΤΡΕΛ Πληροφοριακά Συστήματα επιλέχθηκε μέσα από μια λίστα ανταγωνιστικών προμηθευτών ώστε να προσφέρει στο ΚΠΙΣΝ υψηλές και ανταγωνιστικές λύσεις σε ένα τόσο δυνατό εγχείρημα για τα ελληνικά δρώμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΣΤΡΕΛ Πληροφοριακά Συστήματα A.E., με έδρα την Αθήνα, είναι εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεπικοινωνιακών λύσεων, με δραστηριότητα σε διάφορες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η μητρική Neurosoft A.E. ιδρύθηκε το 1994 και είναι η πρώτη εταιρεία που εισήχθη στην αγορά ΑΙΜ του χρηματιστηρίου του Μιλάνου τον Μάιο του 2009 κι εξειδικεύεται σε σχεδιασμό, ανάπτυξη, παραμετροποίηση και συντήρηση ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων για τους τομείς Αθλητικού Στοιχηματισμού, Factoring και Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v