Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Road shows για τη συγκέντρωση κεφαλαίων

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου η διοίκηση της Attica θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για road shows. Σχεδιάζεται Δημόσια Προσφορά και στο ελληνικό επενδυτικό κοινό. Αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

Attica Bank: Road shows για τη συγκέντρωση κεφαλαίων

Κεφάλαια στην περιοχή των 250-300 εκατ. ευρώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντλήσει μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Attica Bank. Πηγές μάλιστα που πρόσκεινται στη διοίκησή της έκαναν λόγο για κινήσεις που έχουν ως στόχο να περιοριστεί το ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί από την αύξηση κεφαλαίου ώστε να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 397 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μέση Ανατολή, είναι ισχυρό».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στελέχη της διοίκησης επισημαίνουν ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τοποθετείται χρονικά προς τον Αύγουστο, το νωρίτερο στα τέλη Ιουλίου, γιατί απαιτούνται διευθετήσεις και εγκρίσεις από τα εποπτικά όργανα.

Ήδη, ορισμένες κινήσεις κεφαλαιακής θωράκισης, τις οποίες καταγράφει η τράπεζα στο αναθεωρημένο capital plan, έχουν γίνει δεκτές από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική πηγή κεφαλαίων από το ομολογιακό δάνειο, μετατρέψιμο σε μετοχές, το οποίο ανέρχεται σε 96,8 εκατ ευρώ.

Οι επαφές με τους ξένους επενδυτές θα γίνουν από τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της Attica Bank τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου όταν θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν σε επενδυτικό φόρουμ. «Τα ραντεβού one to one έχουν ήδη οριστεί από τους συμβούλους που έχει προσλάβει η τράπεζα και ήδη τα πρώτα μηνύματα από τις επαφές που πραγματοποιούν οι σύμβουλοι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο τωρινός βασικός μέτοχος της Attica, το ΤΣΜΕΔΕ, θα καλύψει μέρος του ποσοστού του όχι όμως ολόκληρο (σ.σ. σήμερα κατέχει το 51% των μετοχών) και όπως αναφέρεται «στόχος είναι να μην χάσει την καταστατική μειοψηφία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τράπεζα την περίοδο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα απευθυνθεί και στο ελληνικό επενδυτικό κοινό με δημόσια πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v