Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο απορρόφησης της Γενικής από την Πειραιώς

Κυρίαρχο σενάριο στους κόλπους του ομίλου Πειραιώς φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απορρόφηση της θυγατρικής του. Ποιες εναλλακτικές επιλογές εξετάστηκαν και ποιες είναι οι λύσεις που τώρα δείχνουν να προκρίνονται.

Σχέδιο απορρόφησης της Γενικής από την Πειραιώς

Σε απορρόφηση της Γενικής προσανατολίζεται η Πειραιώς. Κυρίαρχο σενάριο στους κόλπους του ομίλου Πειραιώς φαίνεται να είναι πλέον η απορρόφηση της Γενικής Τράπεζας και η ενσωμάτωση του στελεχικού δυναμικού προκειμένου να ενισχυθεί η Πειραιώς. Έτσι, φαίνεται να εγκαταλείπονται προηγούμενα σχέδια τα οποία ήθελαν η Γενική Τράπεζα να λειτουργεί αυτόνομα με έμφαση στην επενδυτική τραπεζική και στις αναδιαρθρώσεις στον επιχειρηματικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό είχαν υπάρξει παλαιότερα πηγές οι οποίες ήθελαν η Γενική Τράπεζα να προχωρά και σε αύξηση των κεφαλαίων της, πιθανόν και μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού, αλλά και να διατηρεί το δίκτυο λιανικής της.

Κατά πληροφορίες, έχουν υπάρξει και σχέδια για τη διατήρηση της Γενικής ως καθαρά επενδυτικής τράπεζας με ειδίκευση στο investment banking και στο wealth management, αλλά με ελάχιστο αριθμό καταστημάτων, που σημαίνει ότι ο βασικός όγκος αυτών θα αποσχιζόταν και θα ενσωματωνόταν στην Πειραιώς.

Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι προκρίνεται η λύση της απορρόφησης ως έχουσα μεγαλύτερη αξία για τον μέτοχο, δηλαδή για την Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v