Ντυνάν: Προς νέα ρύθμιση για προστασία από πιστωτές

Η νέα ρύθμιση θα παρατείνει την προστασία του νοσοκομείου έναντι των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών και των λοιπών πιστωτών του, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η απόφαση για ανάληψη της διαχείρισης από τον Όμιλο Υγεία. Γιατί δεν είναι δυνατή η αλλαγή της χρήσης του κτιρίου.

Ντυνάν: Προς νέα ρύθμιση για προστασία από πιστωτές

Νέα ρύθμιση για την προστασία του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, έναντι των πιστωτών του, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, καθώς η τελευταία σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κυρώθηκε με το νόμο για την ίδρυση του ΠΕΔΥ, έληξε στις 30 Απριλίου.

Στο μεταξύ όμως είχε υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στον οποίο υπάγεται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν καθώς και το ομώνυμο νοσοκομείο.

Η νέα ρύθμιση θα παρατείνει την προστασία του νοσοκομείου έναντι των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών και των λοιπών πιστωτών του, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η πρόσφατη απόφαση για ανάληψη της διαχείρισης του Ερρίκος Ντυνάν από τον Όμιλο Υγεία, να υλοποιηθεί η εξυγίανση του νοσοκομείου εντός του 18μήνου που ορίσθηκε βάσει της συμφωνίας και να αναζητηθεί στο ίδιο διάστημα ο επενδυτής που θα το αναλάβει.

Καθώς όμως μεσολάβησαν οι εκλογές η νέα ρύθμιση για την προστασία του Ερρίκος Ντυνάν καθυστέρησε, με αποτέλεσμα στο ίδιο διάστημα να κινηθεί η Τράπεζα Πειραιώς -στην οποία έχει περιέλθει το δάνειο του νοσοκομείου- προς τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν, η διαδικασία του πλειστηριασμού αποτελεί τυπική διαδικασία από την πλευρά της τράπεζας για τη διεκδίκηση των οφειλομένων, κάτι όμως που τελικά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αφού ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προωθεί τη σχετική ρύθμιση, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα.

Η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν επισημαίνει ακόμα ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης του κτιρίου, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την τροποποίηση του πολεοδομικού κανονισμού.

Α.ΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v