ΧΑΛΚΟΡ: Άνοδος παραγγελιών στο δεύτερο τρίμηνο

Αύξηση των παραγγελιών και των τιμών πώλησης διαπιστώνει στο β΄ τρίμηνο η ΧΑΛΚΟΡ, ενώ επισημαίνει την επιτυχία του εγχειρήματος εξαγοράς της Fulgor από τα Ελληνικά Καλώδια και την είσοδο στον τομέα των υποβρύχιων καλωδίων.

ΧΑΛΚΟΡ: Άνοδος παραγγελιών στο δεύτερο τρίμηνο

Την αισιοδοξία του για καλύτερη πορεία της εταιρίας μέσα στο 2014 εξέφρασε ο γενικός διευθυντής της ΧΑΛΚΟΡ κ. Περικλής Σαπουντζής στο πλαίσιο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή, «μετά από μια αναιμική ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο στην ευρωζώνη (εκεί κατευθύνεται το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου της εταιρίας) το δεύτερο τρίμηνο διαπιστώνουμε κανονική ανάπτυξη, με τα βιβλία μας να είναι γεμάτα από παραγγελίες και διαπιστώνουμε τάση ανόδου στις τιμές πώλησης».

Συνολικότερα η διοίκηση της ΧΑΛΚΟΡ αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα δυσμενείς συγκυρίες που χαρακτήρισαν τη διεθνή αγορά χαλκού τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι η ΧΑΛΚΟΡ όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει, αλλά παράλληλα να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι οι ζημίες του ομίλου είχαν διαμορφωθεί σε 58 εκατ. ευρώ, πλην όμως ένα μεγάλο μέρος αυτών προήλθε λογιστικά από τη μείωση της τιμής του μετάλλου ή ήταν έκτακτου και μη επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα.

Επίσης, η διοίκηση της εταιρίας δηλώνει τέλος ότι τα μελλοντικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να επηρεαστούν θετικά από μια αποκλιμάκωση στο ενεργειακό κόστος, από την τόνωση της εγχώριας αγοράς, από την αποκλιμάκωση των επιτοκίων και από μια υποχώρηση στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ.

Ελληνικά Καλώδια: Βελτιωμένο το 2014

Η διοίκηση της ΧΑΛΚΟΡ δήλωσε επίσης την αισιοδοξία της για το στοίχημα που ανέλαβε η θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια, εξαγοράζοντας τη Fulgor και επενδύοντας σε υποβρύχια καλώδια μέσης και υψηλής τάσης. «Το στοίχημα της Fulgor έχει αρχίσει να αποδίδει» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός διευθυντής των Ελληνικών Καλωδίων κ. Αλεξίου προέβλεψε βελτιωμένες επιδόσεις για την εταιρία από το δεύτερο εξάμηνο, εστιάζοντας στο έργο υποβρύχιας σύνδεσης ύψους 93 εκατ. ευρώ που ανέλαβε η εταιρία στις Κυκλάδες, καθώς επίσης και στη γενικότερη τάση διεθνοποίησης των εργασιών της.

Γενικότερα, ο κ. Αλεξίου σημείωσε τη μεγάλη παραγωγική στροφή της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, καθώς αντί μόνο για μεμονωμένους πελάτες δίνεται σταδιακά έμφαση στην προσέλκυση μεγάλων πελατών (εταιρίες Utilities στο εξωτερικό) με στόχο τη μεγαλύτερη σταθερότητα των εργασιών μέσα από μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

Τέλος, στα σημαντικά πλεονεκτήματα της εταιρίας αναφέρθηκε και η ολοκλήρωση του έργου παραγωγής καλωδίων 400 KVolt έργο που αποτελεί εχέγγυο και για τη διεκδίκηση άλλων σχετικών εργασιών στον ίδιο τομέα.

Συγκρότηση του ΔΣ

Η Γ.Σ. της Ελληνικά Καλώδια, εξέλεγξε το Προεδρείο της και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1.- Ιωάννης Μπατσόλας, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος.
2.- Κωνσταντίνος Λάιος, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος.
3.- Νικόλαος Γαλέτας, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
4.- Ιωάννης Σταυρόπουλος, εκτελεστικό μέλος.
5.- Αλέξιος Αλεξίου, εκτελεστικό μέλος.
6.- Γεώργιος Στεργιόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος.
7.- Ανδρέας Κυριαζής, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
8.- Γεώργιος Πασσάς, εκτελεστικό μέλος.
9.- Μιχαήλ Διακογιάννης, μη εκτελεστικό μέλος.
10.-Ανδρέας Κατσάνος, μη εκτελεστικό μέλος
11.-Ronald Gee, μη εκτελεστικό μέλος.
12.-Ιάκωβος Γεωργάνας, μη εκτελεστικό μέλος.
Η θητεία των μελών του νέου τούτου Διοικητικού Συμβουλίου, αρχίζει από της επομένης της εκλογής του και θα λήξει την ημέρα της συγκλήσεως της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως του έτους 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v