Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Πούλησε τα δάνεια στη Σερβία, στην Πειραιώς

Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε τα δάνειά της προς τη Robne Kuce Beoograd (σερβική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων) στην Τράπεζα Πειραιώς. Το τίμημα της πώλησης ανήλθε στα €165 εκ.

Κύπρου: Πούλησε τα δάνεια στη Σερβία, στην Πειραιώς
Την πώληση των δανείων της στη Σερβία προς την Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου έχει πωλήσει τα δάνειά της προς τη Robne Kuce Beoograd (σερβική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων) στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το τίμημα της πώλησης ανήλθε στα €165 εκ. με τα έσοδα από την πώληση να ενισχύουν τη ρευστότητα της τράπεζας.

Το πραγματοποιηθέν λογιστικό κέρδος ανέρχεται σε €27 εκ. και η πώληση έχει θετική επίδραση περίπου €46 εκ. ή 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων του συγκροτήματος λόγω του λογιστικού κέρδους που πραγματοποιήθηκε και της μείωσης των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η πώληση εμπίπτει στη στρατηγική του συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της πώλησης μη βασικών δραστηριοτήτων, την επικέντρωση του σε κύριες αγορές και τη μείωση της έκθεσής του σε ανοίγματα μεγάλων πελατών.

Η πώληση, τονίζεται, αποτελεί ακόμα ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια του συγκροτήματος για αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής του ευρωστίας μέσω της πώλησης μη βασικών στοιχείων του ενεργητικού του, με τις πωλήσεις αυτές να βελτιώνουν τη ρευστότητα και τη κεφαλαιακή του θέση.

Τα δάνεια μεταφέρθηκαν στο συγκρότημα με την εξαγορά μέρους των δραστηριοτήτων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας το Μάρτιο του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v