Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως σχολιάζει η Κύπρου την προσφορά MPB (upd 2)

Kατατέθηκε στο ΧΑΚ το πληροφοριακό δελτίο της Marfin σε σχέση με τη Δημόσια Πρότασή της για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου μεταδίδει το site Stockwatch. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ακ. Κλεάνθους το ΔΣ του του χρηματιστηρίου θα αρχίσει την Τρίτη την εξέταση του πληροφοριακού δελτίου που κατέθεσε η MPB για εξαγορά της Κύπρου. Πως σχολιάζει η Κύπρου την προσφορά της MPB.

Πως σχολιάζει η Κύπρου την προσφορά MPB (upd 2)
Kατατέθηκε στο ΧΑΚ το πληροφοριακό δελτίο της Marfin σε σχέση με τη Δημόσια Πρότασή της για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου μεταδίδει το site Stockwatch.

Το Συμβούλιο του ΧΑΚ καλείται το επόμενο διάστημα να αποφανθεί επί των ΔΠ που έχει ενώπιόν του (Marfin προς Κύπρου και Πειραιώς και Πειραιώς προς Marfin).

Εξάλλου, παράτυπη χαρακτηρίζει τη δημόσια πρόταση της MPB η Τράπεζα Κύπρου υπογραμμίζοντας ότι η νομιμότητα της υποβολής και της κοινοποίησης από τη Μarfin είναι θέμα που ακόμα εκκρεμεί ενώπιον των εποπτικών αρχών και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου έγγραφο ”Δημόσιας Πρότασης” που, σύμφωνα με την Marfin Popular Bank, η τελευταία υπέβαλε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Εφόσον η νομιμότητα της υποβολής και κοινοποίησης Δημόσιας Πρότασης από την Μarfin Popular Bank είναι θέμα που ακόμα εκκρεμεί ενώπιον των εποπτικών αρχών και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Τράπεζα Κύπρου δεν θα προβεί σε εκτενή δήλωση επί του θέματος, αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

Η Τράπεζα Κύπρου πιστεύει ότι η δημόσια πρόταση της Marfin Popular Bank είναι παράτυπη, καθότι σαφώς παραβιάζει το σχετικό Κανονισμό, ανεξάρτητα από το ποιο όργανο εποπτεύει την εφαρμογή του. Κατά συνέπεια, η Τράπεζα Κύπρου θεωρεί ότι δεν είναι σκοπευόμενη εταιρεία εν τη εννοία του Νόμου.

Όσο αφορά την ουσία του θέματος και ανεξάρτητα από την πορεία των νομικών εξελίξεων, η Τράπεζα Κύπρου επαναλαμβάνει ότι η πρόταση της Μarfin Popular Bank στερείται σοβαρότητας και δεν είναι προς το συμφέρον των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Επιπρόσθετα, όπως επανειλημμένα έχει τονισθεί με επιχειρήματα, η συγκεκριμένη πρόταση δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους μετόχους, το προσωπικό, τους πελάτες καθώς και για την οικονομία του τόπου γενικότερα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

Η Τράπεζα Κύπρου επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της, θα συνεχίσει δε να τηρεί ενήμερους όλους τους εμπλεκόμενους, πάντοτε εντός των πλαισίων της νομιμότητας και της δεοντολογίας.

Εξάλλου σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ακ. Κλεάνθους στο stockwatch, το ΔΣ του του χρηματιστηρίου θα αρχίσει την Τρίτη την εξέταση του πληροφοριακού δελτίου που κατέθεσε η MPB για εξαγορά της Κύπρου, ενώ θα δοθεί ταυτόχρονα και η τελική τοποθέτηση στη ΔΠ που υπέβαλε η Πειραιώς για την ΜPB.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε να ζητηθούν περαιτέρω συμπληρωματικά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v