Θυγατρική στις ΗΠΑ από την εταιρεία λογισμικού Hotech

Για τη Hotech η ενίσχυση της εξωστρέφειας με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) αποτελεί στρατηγική απόφαση. Η διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση εταιρείας σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ΗΑΕ.

Θυγατρική στις ΗΠΑ από την εταιρεία λογισμικού Hotech

Επέκταση σε νέες αγορές, με ίδρυση υποκαταστημάτων αλλά και συνεργασίες με τοπικούς αντιπροσώπους με στόχο την αύξηση των εργασιών, λανσάρισμα νέων προϊόντων – λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία NFC στην εσωτερική αγορά, αλλά και σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός της Hotech.

Ειδικότερα, για τη Hotech η ενίσχυση της εξωστρέφειας με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) είναι στρατηγική απόφαση.

Έτσι η διοίκησή της έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση εταιρείας στην Αμερική και συγκεκριμένα στο San Francisco, διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το γ΄ τρίμηνο του 2014.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει ήδη συμβόλαια συνεργασίας με εταιρείες στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ενδιαφέρον για συνεργασίες έχει εκδηλωθεί και από επιχειρήσεις και οργανισμούς από τη Νότιο Αφρική έως και την Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Hotech έχει θέσει ως στόχο το 2016 το 50% του συνόλου των εργασιών της να προέρχεται από εξαγωγές και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε νέες αγορές όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Νότιος Αφρική.

Ήδη το 2013, οι εξαγωγές αποτέλεσαν σημαντικό μέρος των συνολικών πωλήσεων φθάνοντας το 40%, έναντι 30% το 2012, χωρίς σε αυτές να έχουν μετρηθεί τα αποτελέσματα από τις δύο νέες αγορές που προαναφέρθηκαν.

Η εταιρεία απευθύνεται εξαγωγικά με εφαρμογές NFC σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Αγγλία, η Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου οι συνθήκες ευνοούν τις νέες τεχνολογίες, και τα πεδία εφαρμογής αυτών είναι πολλά, μειώνοντας αισθητά την ανάληψη ρίσκου.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των εργασιών της, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή, για τη χρηματοδότηση του πλάνου επέκτασης σε νέες αγορές.

Η Hotech είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που εδώ και 6 χρόνια ασχολείται κάθετα με ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία NFC. Αποτελεί δε τη μοναδική ελληνική εταιρεία μέλος του NFC Forum και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια και εκδηλώσεις που αφορούν και προωθούν την τεχνολογία NFC (NFC FORUM MEETINGS, MOBILE WORLD CONGRESS, WIMA MONACO & USA, κ.ά.).

Παράλληλα έχει επενδύσει στη δημιουργία, συντήρηση και προσφορά λύσεων με το κλειδί στο χέρι (turnkey solutions) που φιλοξενούνται σε ασφαλή, διαρκώς ελεγχόμενα δικτυακά υπολογιστικά περιβάλλοντα, επιτρέποντας την εγκατάσταση κρίσιμων εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.

Για το 2014 η διοίκηση προσδοκά άνοδο του κύκλου εργασιών πάνω από 10%-15%.

Τέλος, η Hotech είναι μέλος του ΣΕΠΕ και του ΣΕΚΕΕ και πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v