Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB-ΠΕΙΡ-ΚΥΠΡ: Τι θα γίνει τώρα με τις προσφορές

Τη Δευτέρα καταθέτει πλήρη φάκελο η MPB, ενώ δεν αναμένεται άμεση απάντηση του ΧΑΚ στο θέμα των προσφορών, παρά την επιστολή της ελληνικής ΕΚ. Τι θα γίνει στο δικαστικό ”μέτωπο”

MPB-ΠΕΙΡ-ΚΥΠΡ: Τι θα γίνει τώρα με τις προσφορές
Tη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στο ΧΑΚ ο φάκελος με τη Δημόσια Προσφορά της Marfin Popular Bank για την Τράπεζα Κύπρου, με βάση την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, το οποίο και έκρινε αναρμόδια σε θέματα δημοσίων προσφορών την τοπική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς..

Πρόκειται για διαδικασία που δεν αναστέλλεται από την έναρξη της διαδικασίας εφέσεως που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου (ΕΚΚ)

Η έφεση θα εκδικαστεί ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με σκοπό την αναίρεση των ασφαλιστικών μέτρων που πέτυχε η ΜPB.

Προς το παρόν, δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της εφέσεως της ΕΚΚ, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου φέρεται να εκδικάζεται αυτή καθεαυτή η προσφυγή της Marfin εναντίον των αποφάσεων της ΕΚΚ.

Στο μεταξύ, οι διεργασίες συνεχίζονται μεταξύ των χρηματιστηριακών αρχών της Μεγαλονήσου, ενώ εκκρεμεί και η απάντηση στην επιστολή που έστειλε η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας από το ΧΑΚ να την ενημερώσει αν είναι σύννομη με το θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου, η υποβολή προσφοράς από την πλευρά της MPB για την Τράπεζα Πειραιώς.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το συμβούλιο του ΧΑΚ δεν είναι υποχρεωμένο, ούτε ενδεχομένως και θα επιθυμούσε, να εκφράσει άμεσα τη δική του οριστική κρίση για το θέμα των προσφορών, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να το πράξει στο τελικό στάδιο της έγκρισης ή απόρριψης των Δημοσίων Προσφορών, που προβλέπει ο νόμος. Στάδιο για το οποίο προβλέπονται συγκεκριμένες προθεσμίες.

Κατά συνέπεια, η πλήρης αβεβαιότητα για το άν θα υπάρξει μία ή περισσότερες προσφορές που θα τρέχουν παράλληλα, αλλά και για την ”ταυτότητα” των προσφορών, ενδέχεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v