Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Πειραιώς, η Κύπρου και το... ”πακέτο”

Λεπτές διαβουλεύσεις για την τύχη του ”πακέτου” (8,2%) που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην Τρ. Κύπρου λαμβάνουν χώρα μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ παράλληλα ο Νο 2 της κυπριακής τράπεζας δήλωσε πως το συγκρότημα προτίθεται να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Η Πειραιώς, η Κύπρου και το... ”πακέτο”
Λεπτές διαβουλεύσεις για την τύχη του ”πακέτου” (8,2%) που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην Τρ. Κύπρου λαμβάνουν χώρα μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ παράλληλα ο Νο 2 της κυπριακής τράπεζας δήλωσε πως το Συγκρότημα προτίθεται να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day.gr από την Κύπρο, οι δύο πλευρές διεξάγουν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την κατάληξη του ”πακέτου”, για την τύχη του οποίου υπήρξαν κατά καιρούς αντιφατικές δηλώσεις εκ μέρους της Πειραιώς.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές - Πειραιώς και Κύπρου - να συζητούν κάποιου είδους χαλαρή συνεργασία, η οποία, επί της ουσίας, θα αφορά στο επίπεδο των εντυπώσεων περί ... ”σύμπτυξης μετώπου”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, ”θεσμικής φύσεως θέματα που αφορούν τις εν εξελίξει διαδικασίες, καθιστούν αδύναμη την οποιαδήποτε επιχειρηματική σύμπραξη”, σχολίαζαν οι ίδιες πηγές στη Λευκωσία.

Μάλιστα, σε επίρρωση των σχολίων αυτών, έρχεται ακριβώς η δήλωση του Χαρίλαου Σταυράκη, σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της Κύπρου, σύμφωνα με την οποία το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου προτίθεται να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου σημείωσε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε εξαγορές σε Ρωσία και Ουκρανία, ενώ χαρακτήρισε τις όποιες μελλοντικές κινήσεις ”ούτε αμυντικές, ούτε επιθετικές”.

Σε ό,τι αφορά την πιθανή συνεργασία με τον όμιλο Πειραιώς, ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι ”δεν υπάρχει τίποτε το ανακοινώσιμο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v