Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚ της Κύπρου εφεσιβάλλει την απόφαση

Απονενοημένο διάβημα διάσωσης του κύρους της θεωρείται από νομικούς κύκλους της Κύπρου η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να εφεσιβάλει τη σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, υπό την πίεση των αιτημάτων για παραιτήσεις που ήδη από απόψε διατυπώνονταν στη Μεγαλόνησο.

Η ΕΚ της Κύπρου εφεσιβάλλει την απόφαση
Απονενοημένο διάβημα διάσωσης του κύρους της θεωρείται από νομικούς κύκλους της Κύπρου η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να εφεσιβάλει την σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, υπό την πίεση των αιτημάτων για παραιτήσεις που ήδη από απόψε διατυπώνονταν στη Μεγαλόνησο.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η ΕΚ έχει δικαίωμα εφέσεως στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου, του οποίου κάνει χρήση, επικαλούμενη την ύπαρξη μιας προηγούμενης απόφασης που της έδινε κάποιες αρμοδιότητες επί του θέματος.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο δικαστής σήμερα έκανε μνεια αυτής της απόφασης στο σκεπτικό της δικής του, απορρίπτοντάς την και συντασσόμενος με άλλη μεταγενέστερη απόφαση που είχε καταλήξει στο ίδιο με αυτόν νομικό πόρισμα, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε και τη δική του νομική άποψη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναφέρουν έγκυροι νομικοί κύκλοι της Κύπρου, η κίνηση αυτή της ΕΚΚ δεν αλλάζει τη ροή των εξελίξεων με το ΧΑΚ να καλείται να αποφασίσει ει δυνατόν αύριο, κατόπιν και σχετικής επείγουσας επιστολής της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, για το θέμα των προσφορών που έχει στα χέρια του.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει τα εξής: ”Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σέβεται την εν λόγω απόφαση. Παρά ταύτα, στηριζόμενη κυρίως σε αντίθετες προηγούμενες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής, αποφάσισε όπως εφεσιβάλει αμέσως την ως άνω απόφαση.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τονίζει ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως πάντα, ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v