Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» για επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα

Στελέχη της Eurobank, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης, σημείωσαν ότι η αύξηση ήταν η τρίτη μεγαλύτερη διεθνώς σε ύψος αντλούμενου ποσού. Ιδιαίτερα σημαντική για το ΧΑ χαρακτήρισε την ΑΜΚ της τράπεζας ο Σ. Λαζαρίδης.

«Καμπανάκι» για επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα
Καμπανάκι για την τυπική επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα χτύπησε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α.

Επ' ευκαιρία της έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Eurobank που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Μεγάλου κι ο πρόεδρος της τράπεζας Γ. Δαυίδ κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την τράπεζα.

Ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών σηματοδοτεί την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα μετά την επιτυχή αύξηση των 2,86 δισ. ευρώ και την αύξηση του free float στο 65%.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χ.Α. Σωκράτης Λαζαρίδης ανέδειξε το γεγονός ότι η αύξηση της Eurobank αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που έγιναν φέτος διεθνώς και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Χ.Α.

Στελέχη της Eurobank, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης σε δημοσιογράφους, σημείωσαν ότι η αύξηση ήταν η τρίτη μεγαλύτερη διεθνώς σε ύψος αντλούμενου ποσού και η μεγαλύτερη ιστορικά για τον εγχώριο τραπεζικό τομέα.

Οι ίδιοι επεσήμαναν την υψηλή ποιότητα παραδοσιακών θεσμικών χαρτοφυλακίων που συμμετείχαν στην αύξηση, καθώς και τον μεγάλο όγκο των προσφορών που υπέβαλαν. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι επενδυτικοί οργανισμοί όπως η Pimco, η Halifax και η Wellington υπέβαλαν προσφορές άνω των 300 εκατ. ευρώ έκαστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v