Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπροσαρμογή τιμολογίων από ΕΥΑΘ

Στην εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, για την περίοδο 2007-2011, προχωρά η ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπονται μεσοσταθμικές αυξήσεις 4% ετησίως επί των πωλήσεων νερού, καθώς και αναπροσαρμογή των τιμολογίων των λοιπών παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αναπροσαρμογή τιμολογίων από ΕΥΑΘ
Στην εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, για την περίοδο 2007-2011, προχωρά η Εταιρία Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπονται μεσοσταθμικές αυξήσεις 4% ετησίως επί των πωλήσεων νερού, καθώς και αναπροσαρμογή των τιμολογίων των λοιπών παρεχόμενων υπηρεσιών από την ΕΥΑΘ προς τους καταναλωτές-πελάτες της, όπως αυτές αναφέρονται στις επόμενες παραγράφους.

Την εν λόγω τιμολογιακή πολιτική ενέκριναν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Μακεδονίας-Θράκης, έπειτα από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, η νέα τιμολογιακή πολιτική αναμένεται να στηρίξει την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, το οποίο υπερβαίνει τα 80 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί έως το 2011.

Στα οικιακά τιμολόγια οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν από τον Μάιο του τρέχοντος έτους και θα αφορούν σε καταναλώσεις νερού από 1/1/2007, όπως αυτές θα καταμετρηθούν μετά τις 30/4/2007, ώστε να αφορούν σε πλήρη τετράμηνη καταναλωτική περίοδο εντός του 2007. Σημειώνεται ότι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα τέκνα χρεώνονται με το 50% της τετράμηνης κατανάλωσης.

Όσον αφορά στα έτερα πάσης φύσεως τιμολόγια της ΕΥΑΘ, που είναι κυρίως οι συνδέσεις με δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, οι ιδιωτικές διακλαδώσεις, οι επεκτάσεις δικτύων, καθώς και οι διάφορες εργασίες, οι οποίες αποτελούν παρεμβάσεις της εταιρίας για επισκευές βλαβών, διακοπές, επανασυνδέσεις παροχών, όπως και οι άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες που δεν κατονομάζονται ειδικά, αυξάνονται κατά 10% για το 2007 και κατά 4% ετησίως για τα επόμενα έτη, δηλαδή από το 2008 έως το 2011.

---Πιστώσεις από ΥΠΕΧΩΔΕ

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε και η διάθεση πίστωσης 3.310.341,00 ευρώ από το ΥΠΕΧΩΔΕ προς την ΕΥΑΘ ως αποζημίωση για την εκτέλεση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας κατά το χρονικό διάστημα 22-2-2005 έως 30-11-2006.

Ακόμη με την ίδια απόφαση ανανεώθηκε η από τη 17η Μαΐου 2006 σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της ΕΥΑΘ, η οποία αφορά επίσης σε εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας –προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ- και έχει ισχύ μέχρι τις 31-12-2007.

* Τα νέα τιμολόγια της ΕΥΑΘ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v