Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Έως 31/3 η απάντηση σε Endesa

Δυναμική παρουσία επιδιώκει να αποκτήσει στην ελληνική αγορά ενέργειας ο όμιλος Μυτιληναίου και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η κυοφορούμενη στρατηγική συμμαχία με την ισπανική Endesa. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρίες συνεχίζουν τις συζητήσεις στη βάση της συμμετοχής της Endesa στα ενεργειακά projects του ομίλου Μυτιληναίου, σε ποσοστό 50%, και της ανάληψης του management της κοινής εταιρίας που θα συσταθεί.

Μυτιληναίος: Έως 31/3 η απάντηση σε Endesa
της Χρύσας Λιάγγου

Δυναμική παρουσία επιδιώκει να αποκτήσει στην ελληνική αγορά ενέργειας ο όμιλος Μυτιληναίου και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η κυοφορούμενη στρατηγική συμμαχία με την ισπανική Endesa.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρίες συνεχίζουν τις συζητήσεις στη βάση της συμμετοχής της Endesa στα ενεργειακά projects του ομίλου Μυτιληναίου, σε ποσοστό 50%, και της ανάληψης του management της κοινής εταιρίας που θα συσταθεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει τεθεί deadline για τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου, αλλά και οι δυο πλευρές στοχεύουν στη γρηγορότερη δυνατή κατάληξη, αφού οι ενεργειακές εξελίξεις τρέχουν.

Ανεξαρτήτως της κατάληξης της συμφωνίας, ο όμιλος Μυτιληναίου θα ενισχύσει τη στρατηγική του στον χώρο της ενέργειας και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές εξετάζει τη δυνατότητα κατασκευής δεύτερου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον με πρώτη ύλη άνθρακα, τον οποίο θα προμηθεύεται είτε από την Endesa στην περίπτωση συμμαχίας, είτε από άλλο προμηθευτή της αγοράς.

Βέβαια, η συμμετοχή του ομίλου στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ θεωρείται βέβαιη, ενώ ο όμιλος φέρεται να είναι αποφασισμένος, ανεξάρτητα απ’ την κατάληξη του διαγωνισμού, να προχωρήσει στην υλοποίηση της μονάδας στη Βοιωτία.

Κύκλοι του ομίλου εκτιμούν ότι η αγορά έχει ξεπεράσει τα κίνητρα του διαγωνισμού του ΔΕΣΜΗΕ και μπορεί να στηρίξει τη λειτουργία ανεξάρτητων μονάδων.

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι ο όμιλος συμμετέχει και στον διαγωνισμό για το λιγνιτικό κοίτασμα της Βεύης, προσβλέποντας στην κατασκευή μιας ακόμη λιγνιτικής μονάδας, ισχύος 300 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v