Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβαση για κατασκευή σχολείων υπογράφει η J&P ΑΒΑΞ

Πρόκειται για το δεύτερο έργο κατασκευής σχολείων μέσω ΣΔΙΤ που προωθείται τον τελευταίο μήνα.

Σύμβαση για κατασκευή σχολείων υπογράφει η J&P ΑΒΑΞ

Σύμβαση, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και 25ετή διαχείριση δέκα σχολικών μονάδων στην Αττική, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογραφεί σήμερα η J&P ΑΒΑΞ.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο κατασκευής σχολείων μέσω ΣΔΙΤ που προωθείται τον τελευταίο μήνα καθώς προ εβδομάδων υπεγράφη αντίστοιχη σύμβαση με την κοινοπραξία Δομική Κρήτης – ΑΤΕΣΕ για την κατασκευή και συντήρηση 14 σχολικών μονάδων, επίσης στην Αττική.

Για την υπογραφή των δύο συμβάσεων εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αλλά και του κοινοτικού ταμείου Jessica, στη χρηματοδότηση ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγχώριες τράπεζες.

Η υπογραφή του δεύτερου έργου ΣΔΙΤ δείχνει, σύμφωνα με στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς, πως «παγιώνεται η εμπιστοσύνη τόσο της ΕΤΕπ, όσο και του τραπεζικού κλάδου στις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας».

Θεωρείται, επίσης, ψήφος εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την υλοποίηση των ΣΔΙΤ καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφούν δύο ακόμα συμβάσεις.

Η πρώτη αφορά στο σύστημα τηλεματικής στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, ενώ η δεύτερη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η σύμβαση για τη διαχείριση απορριμμάτων του νομού Σερρών. Στο έργο της τηλεματικής προσωρινός ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί η Intrasoft International και στο έργο των Σερρών η κοινοπραξία Archirodon – Intrakat – Envitec.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v