Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Διαπραγματεύσεις διοίκησης-εργαζομένων

Νέες συναντήσεις στις 2 και στις 5 Μαίου είχε ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank με την διοίκηση της τράπεζας. Στις 31/05 λήγει η επιχειρησιακή σύμβαση.

Alpha: Διαπραγματεύσεις διοίκησης-εργαζομένων

Ανακοίνωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επιχειρησιακή σύμβαση, με την διοίκηση της Alpha Bank εξέδωσε ο σύλλογος προσωπικού.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι όπως είναι γνωστό εδώ και ένα μήνα διαπραγματεύεται με τη Διοίκηση της Τράπεζας δύο κορυφαία ζητήματα για τις εργασιακές μας σχέσεις: Τον οργανισμό προσωπικού της Τράπεζας και την επιχειρησιακή συλλογική μας σύμβαση που λήγει 31.5.2014.

Πέρα από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τράπεζας για τις οποίες έχετε ενημερωθεί, ακολούθησαν δύο επιπλέον συναντήσεις στις 2/5/2014 και στις 6/5/2014, αναφέρει ο Σύλλογος.

Η Συλλογική διαπραγμάτευση είναι επίπονη και η προσπάθεια του Συλλόγου για την προάσπιση των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα και του δικαιώματος για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων (μολονότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μετά την ισχύ των μνημονίων έχει απολύτως ενδυναμώσει το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη), για μας είναι το κυρίαρχο.

Είναι αυτονόητο επίσης ότι ο Σύλλογός μας δεν δέχεται καμία απολύτως μείωση των αποδοχών μας όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί και από την τελευταία επιχ/κή μας σύμβαση που λήγει στις 31/5/2014, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Συλλόγου με την νομική μας υπηρεσία διατύπωσε με ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα τις παραπάνω θέσεις μας

Ζητάμε από την Τράπεζα τη συνέχιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης για την ΕΣΣΕ και τον Οργανισμό Προσωπικού, αναφέρει ο Σύλλογος εργαζομένων.

Πρόθεσή μας είναι να διασφαλίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο το δικαίωμά μας να συνυπογράψουμε νέο οργανισμό και επιχειρησιακή Συλλογική σύμβαση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v