Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Εργο στο Πακιστάν, ύψους 110 εκ. ευρώ

Τη μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 220MW ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ για λογαριασμό της εταιρείας ”ΤΗΕ KARACHI ELECTRIC SUPPLY CORPORATION Ltd” (KESC) στο Καράτσι του Πακιστάν. Το ύψος του συμβολαίου ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΚΑ: Εργο στο Πακιστάν, ύψους 110 εκ. ευρώ
Σε μία μεγάλη αγορά 160 εκατ. κατοίκων εισήλθε η ΜΕΤΚΑ με την υπογραφή συμφωνίας, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 220MW για λογαριασμό της ”ΤΗΕ KARACHI ELECTRIC SUPPLY CORPORATION Ltd” (KESC) στο Καράτσι του Πακιστάν.

Στη συγκεριμένη αγορά το ποσοστό ηλεκτροδότησης δεν ξεπερνά το 60%, ενώ, σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα προστεθούν στο υπάρχον σύστημα 15.500 MW, εκ των οποίων 9.500 MW με καύσιμο φυσικό αέριο.

Μεγάλο μέρος από την κατασκευή της θερμικής αυτής ισχύος θα διεκδικήσει η ΜΕΤΚΑ, με την προϋπόθεση της επιτυχούς, και εντός των χρονικών ορίων που έχουν συμφωνηθεί, περάτωσης του έργου.

Το συμβόλαιο, που υπεγράφη στις 23 Ιανουαρίου 2007 στο Καράτσι του Πακιστάν, προβλέπει τμηματική παράδοση και τμηματική θέση σε λειτουργία του σταθμού από 30.07.2007 έως 22.12.2008 οπότε και θα ολοκληρωθεί το έργο.

Ο σταθμός έχει διάταξη συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο με εναλλακτική πρόβλεψη για καύση πετρελαίου.

Για το έργο αυτό η ΜΕΤΚΑ συνεργάστηκε με την General Electric Co., η οποία θα είναι ο προμηθευτής των αεροστροβίλων και την ”ISTROENERGO GROUP Inc” (IEG) Σλοβακίας, η οποία θα είναι ο προμηθευτής του λέβητα ανάκτησης θερμότητας.

Το ύψος του συμβολαίου ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

Στο σχεδιασμό του σταθμού υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση και αύξηση της ισχύος μέχρι τα 250 MW.

Η METKA είναι ηγετική βιομηχανία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και εξειδικεύεται στην κατασκευή ενεργειακών έργων. Αναλαμβάνει γενικές εργολαβίες, έχει δυνατότητες βιομηχανικής παραγωγής ενεργειακού εξοπλισμού και έχει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε ενεργειακά, περιβαλλοντικά και βιομηχανικά έργα στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v