Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλήρης ανατροπή του σκηνικού στην Κύπρο

Με δισέλιδο υπόμνημα που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατέθεσε πριν από λίγο ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, η κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ισχυρίζεται πλέον ότι δεν ήταν απόφαση αλλά ”σύσταση” η ανακοίνωση που μπλόκαρε τις ενέργειες της MPB. Θυμηδία από τους παρευρισκομένους, αντίδραση του δικαστηρίου, ανατροπή στο σκηνικό των εξελίξεων.

Πλήρης ανατροπή του σκηνικού στην Κύπρο
Με δισέλιδο υπόμνημα που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατέθεσε πριν από λίγο ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, η κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ισχυρίζεται πλέον ότι δεν ήταν απόφαση αλλά… ”σύσταση” η ανακοίνωση που μπλόκαρε τις ενέργειες της MPB.

Η προβολή αυτού του ισχυρισμού προκάλεσε θυμηδία σε παρευρισκόμενους, καθώς η διαδικασία παρακολουθείται από κοντά στην Κύπρο.

Άλλωστε ήδη από χθες αλλά και σε σημερινά δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου είχε διαρρεύσει ότι θα ακολουθηθεί αυτή η τακτική, αποσπώντας δυσμενή σχόλια για τους χειρισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ αποκαλυπτικό από νωρίς το απόγευμα ήταν και το σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.

Κατόπιν αυτών των ισχυρισμών, αναφέρουν οι πληροφορίες, o πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους δικηγόρους της Επιτροπής να καταθέσουν στο δικαστήριο τα πρακτικά των σχετικών συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Ωστόσο οι δικηγόροι της ΕΚ απήντησαν ότι… δεν τα διαθέτουν και το δικαστήριο τους έδωσε σύντομη διορία 20-30 λεπτών να τα προσκομίσουν ώστε να συνεχιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της MPB, ενάντια στις ενέργειες της ΕΚ που μπλόκαραν τις προσφορές της

Το euro2day παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα ενημερώνει για την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας που όπως αποδεικνύεται έχει ιδιαίτερη σημασία για την υπόθεση Marfin- Πειραιώς- Κύπρου

Για λόγους διευκόλυνσης του αναγνώστη παραθέτουμε αυτούσια την επίμαχη ανακοίνωση της κυπριακής Ε.Κ., που τώρα χαρακτηρίζεται από την ίδια την Ε.Κ., ως ”σύσταση”.

-- Η ανακοίνωση της κυπριακής Κεφαλαιαγοράς στις 16 Ιανουαρίου 2007

Το συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής του ημερομηνίας 13/1/2007, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη συνεδρία του, ημερομηνίας 16/1/2007, αποφάσισε ότι η εταιρία Marfin Popular Bank Public Co Ltd. με τις ενέργειές της, ήτοι τις ανακοινώσεις για την υποβολή δημόσιων προτάσεων προς τους μετόχους των εταιριών Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενήργησε κατά παράβαση του κανονισμού 21(1) των Κανονισμών περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Δημόσια Πρόταση προς εξαγορά ή αγορά τίτλων και συγχώνευση εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο), ο οποίος αναφέρει ότι:

”Από της ανακοινώσεως της δημόσιας πρότασης κατά τα οριζόμενα στον κανονισμό 9(1) μέχρι και της ανακοινώσεως του αποτελέσματος της δημόσιας πρότασης, το διοικητικό συμβούλιο της σκοπευόμενης εταιρίας οφείλει να απέχει από κάθε ενέργεια που κατατείνει στη ματαίωση ή την παρακώλυση της πρότασης”.

Συνεπώς, και αφού η Επιτροπή έλαβε υπόψιν τις παραστάσεις της Marfin Popular Bank Public Co Ltd. και το γεγονός ότι οι ενέργειές της δεν κρίθηκαν κακόπιστες, αποφάσισε την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους £10.000 προς την εν λόγω εταιρία.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή αποφάσισε όπως καλέσει την εταιρία Marfin Popular Bank Public Co Ltd. να σταματήσει αμέσως τις οποιεσδήποτε ενέργειές της προς υλοποίηση των ως άνω δημόσιων προτάσεων και τις ανακαλέσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v