Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σημεία και τέρατα” στην Κύπρο

Έκπληκτοι, εκπρόσωποι της Marfin Popular είδαν σήμερα τους δικηγόρους της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προσέρχονται στην εκδίκαση των ασφαλιστικών της μέτρων μαζί με τους δικηγόρους της… Τρ. Πειραιώς και της Τρ. Κύπρου! Το Ανώτατο Δικαστήριο απέκλεισε τη συμμετοχή τους, ενώ η πλευρά της κυπριακής Ε.Κ. ζήτησε και πήρε αναβολή για αύριο.

”Σημεία και τέρατα” στην Κύπρο
Την αίσθηση ότι έχει δημιουργηθεί ”συμπαράταξη” μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και των τραπεζών της Πειραιώς και της Κύπρου, με κοινό μέτωπο εναντίον της Marfin Popular Bank, δίνει ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στην προσβολή της απόφασης της Ε.Κ. που έκανε η MPB ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου και συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρία εκδίκασης των ασφαλιστικών της μέτρων.

Έκπληκτοι οι εκπρόσωποι της ΜΡΒ είδαν να εμφανίζονται στην αίθουσα μαζί με τους δικηγόρους της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και δικηγόροι των τραπεζών Πειραιώς και Κύπρου, έχοντας μάλιστα ως μη όφειλαν πλήρη γνώση των εγγράφων της υπόθεσης, η οποία διεξάγεται με αντίδικους αποκλειστικά την MPB και την κυπριακή Ε.Κ.

Οι εκπρόσωποι και των τριών πλευρών άρχισαν να συσκέπτονται κάτω από τα ”φλας” του Τύπου, ωστόσο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου απέκλεισε τους δικηγόρους των δύο τραπεζών από τη δικαστική διαδικασία.



Κατόπιν αυτού οι δικηγόροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου ζήτησαν και πήραν αναβολή για αύριο με την αιτιολογία ότι δεν έχει συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Κ. προκειμένου να καθορίσει την υπερασπιστική του γραμμή, παρ’ όλο που είχαν ειδοποιηθεί επίσημα από χθες το πρωί!

Σημειώνεται ότι η ΜΡΒ έχει προσβάλει, όπως δικαιούται, την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την οποία ουσιαστικά απορρίφθηκαν ως μη υπάρχουσες οι δημόσιες προσφορές της για την Κύπρου και για την Πειραιώς, με το σκεπτικό ότι αποτελούσαν ”αμυντική κίνηση”. Κι αυτό καθώς η Ε.Κ. δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα.

Ταυτόχρονα κατατέθηκε από την πλευρά της MPB αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να ανασταλεί η απόφαση αυτή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επί της οποίας, κατόπιν των ανωτέρω, θα αποφανθεί αύριο το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

Μια απόφαση που αναμένεται απ’ όλες τις πλευρές με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v