Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Έτος ανόδου το 2014

Οι στόχοι τους οποίους έχει θέσει για φέτος η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η αύξηση της παραγωγής κατά 6,1%.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Έτος ανόδου το 2014

«Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει βάσιμες προσδοκίες ότι θα πετύχει όλους τους στόχους της και κατά την τρέχουσα χρήση» δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης κ. Νίκος Χαλκιόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως:

• Κατά την τελευταία τετραετία η εταιρεία αύξησε την παραγωγή της κατά 37%, όταν κατά την ίδια περίοδο ο κλάδος υποχρεώθηκε σε αντίστοιχη πτώση της τάξεως του 30%.

• Παρά την υψηλή κερδοφορία του 2013, το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε τη μη διανομή μερίσματος, προκειμένου η εταιρεία να ενισχυθεί κεφαλαιακά ενόψει του νέου εποπτικού περιβάλλοντος (Solvency II από 1/1/2016).

• Με βάση τα ίδια κεφάλαια του 2013 (57,5 εκατ. ευρώ), ο δείκτης τιμή προς λογιστική αξία της μετοχής διαμορφώνεται (P/BV) σε 0,67 και με βάση την προ φόρων κερδοφορία (13,5 εκατ. ευρώ) ο δείκτης P/E υπολογίζεται στις 2,85 φορές.

Οι στόχοι τους οποίους έχει θέσει για φέτος η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η αύξηση της παραγωγής κατά 6,1%, η μείωση των γενικών εξόδων ως ποσοστό επί της παραγωγής κατά 0,8%, η μείωση του κόστους πρόσκτησης κατά 1%, η μείωση του συντελεστή ζημιών κατά 3%, η αύξηση της καθαρής θέσης κατά 7 εκατ. ευρώ και η επίτευξη κερδών προ φόρων τουλάχιστον στα επίπεδα του 2013.

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση (ποσοστό απαρτίας άνω του 78%) ψηφίστηκε η απαλλαγή όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, εκτός του κ. Κων/νου Τσόκα, που σήμερα δεν αποτελεί μέλος του Δ.Σ.


Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v