Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη λιανική αγορά ηλεκτρικού μπαίνει η Μυτιληναίος

Η Protergia, θυγατρική της Μυτιληναίος, θα προσφέρει ανταγωνιστικά τιμολόγια στη χαμηλή και μέση τάση τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς καταναλωτές. Η τιμολόγηση, τα κίνητρα για τους συνεπείς και τα ειδικά τιμολόγια.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Στη λιανική αγορά ηλεκτρικού μπαίνει η Μυτιληναίος
Δυναμική είσοδο στην αγορά λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας κάνει ο Όμιλος Μυτιληναίου, μέσω της θυγατρικής Protergia.

Παρουσιάζοντας τη νέα δραστηριότητα του ομίλου, ο γενικός διευθυντής της Protergia Ντίνος Μπενρουμπή τόνισε ότι όπως και στην παραγωγή ηλεκτρικού έτσι και στη λιανική ο όμιλος μπήκε για να μείνει, ενώ αξιοποιεί το μέγεθος και το κύρος του στην παραγωγή ενέργειας από συμβατικές μονάδες και ΑΠΕ.

Η Protergia θα προσφέρει ανταγωνιστικά τιμολόγια στη χαμηλή και μέση τάση τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς καταναλωτές. Οι πελάτες της θα λαμβάνουν μηνιαίους λογαριασμούς, ενώ οι συνεπείς θα επιβραβεύονται με επιστροφή της εγγύησης που έχουν καταβάλει.

Η Protergia θα προσφέρει και όλα τα ειδικά τιμολόγια που ισχύουν, όπως νυκτερινό και κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ σύμφωνα με την υπεύθυνη μάρκετινγκ, Κατερίνα Μυτιληναίου, η τιμολόγηση θα είναι ξεκάθαρη, και οι πληρωμές θα γίνονται ακόμη και με πιστωτικές κάρτες.

Η προσέγγιση στους νέους πελάτες θα γίνει μέσα από δίκτυο αντιπροσώπων, αλλά και μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών στο Ν. Ηράκλειο. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μπενρουμπή είπε ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίζει αιτήματα ρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας τα ενδεχόμενα προβλήματα καταναλωτών.

Σε άλλες ερωτήσεις για πιθανή επέκταση της εταιρείας και στην προμήθεια φυσικού αερίου, από τη στιγμή που επίκειται η αλλαγή του μοντέλου αγοράς λιανικής, η απάντηση ήταν ότι δεν αντιμετωπίζεται για την ώρα η προοπτική αυτή.

Το βάρος δίνεται στον ηλεκτρισμό, αφού οι συνθήκες της αγοράς τείνουν να γίνουν πιο ξεκάθαρες, καθώς επίκειται η διενέργεια δημοπρασιών για ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, όπως προβλέπεται και στο τελευταίο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα.

Τα τιμολόγια 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα της Protergia προσφέρουν: 

• Πραγματικά ανταγωνιστικές χρεώσεις
• Ξεκάθαρο τρόπο τιμολόγησης
• Έκδοση μηνιαίου λογαριασμού για καλύτερο προγραμματισμό των εξόδων σας
• Επιβράβευση των πελατών που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους, παρέχοντας έκπτωση 50% στο πάγιο. Επιπρόσθετα, εφαρμόζεται πολιτική σταδιακής επιστροφής της εγγύησης.

ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

 

 

Πάγιο

(€/4μήνα)

Μονοφασική Παροχή

Πάγιο

(€/4μήνα)

Τριφασική Παροχή

Χρέωση Ενέργειας

Ημέρας

(€/kWh)

Χρέωση Ενέργειας

Νύχτας

(€/kWh)

Protergia Οικιακό

1,52

4,80

0,0945

-

 

Protergia Οικιακό N

 

3,52

6,80

0,0945

0,0721

Στις ανωτέρω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, εκτός από τις ανταγωνιστικές χρεώσεις, περιλαμβάνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις καθώς και οι αναλογούντες φόροι και τέλη που επιβάλλονται σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει, συνεισπράττονται με τους λογαριασμούς κατανάλωσης και αποδίδονται στο κράτος.

Τα επαγγελματικά προϊόντα της Protergia έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος της επιχείρησής σας, συμβάλλοντας στη συνολική μείωση των λειτουργικών σας εξόδων. Τα προϊόντα της Protergia προσφέρουν:

• Πραγματικά ανταγωνιστικές χρεώσεις
• Ξεκάθαρο τρόπο τιμολόγησης
• Έκδοση μηνιαίου λογαριασμού για καλύτερο προγραμματισμό των εξόδων σας
• Επιβράβευση των πελατών που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους, παρέχοντας έκπτωση στη Χρέωση Ενέργειας για το Protergia Επαγγελματικό 1 και στη Χρέωση Ισχύος για το Protergia Επαγγελματικό 2. Επιπρόσθετα, σε όλα τα προϊόντα, εφαρμόζεται πολιτική σταδιακής επιστροφής της εγγύησης.

ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ 

 

 

Πάγιο

(€/μήνα)

 

Χρέωση Ισχύος (€/kW/μήνα)

Χρέωση Ενέργειας Ημέρας

(€/kWh)

Χρέωση Ενέργειας Νύχτας

(€/kW/μήνα)

Protergia Επαγγελματικό 1

0,53

-

0,1011

-

Protergia Επαγγελματικό 1Β

0,53

-

0,0993

-

 

Protergia Επαγγελματικό 2

 

0,53

2,54

0,0782

-

Protergia Επαγγελματικό 2Β

0,53

2,54

0,0782

-

Protergia Επαγγελματικό 3

0,53

-

0,1090

0,0721

Protergia Επαγγελματικό 3Β

0,53

-

0,1070

0,0721

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις ανωτέρω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Το Protergia Επαγγελματικό 2 και το Protergia Επαγγελματικό 2Β απευθύνονται σε επαγγελματίες χαμηλής τάσης, με συμφωνημένη ισχύ παροχής μεγαλύτερη από 25 kVA και έως 250 kVA, για τους οποίους ο λόγος Καταναλωθείσα Ενέργεια Περιόδου / Χρεωστέα Ζήτηση είναι ίσος ή μικρότερος από 220. Σε διαφορετική περίπτωση, γίνεται ανάλυση του προφίλ της παροχής και υποβάλλεται εξατομικευμένη προσφορά προς τον πελάτη.

Στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, εκτός από τις ανταγωνιστικές χρεώσεις, περιλαμβάνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, καθώς και οι αναλογούντες φόροι και τέλη που επιβάλλονται σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει, συνεισπράττονται με τους λογαριασμούς κατανάλωσης και αποδίδονται στο κράτος.

Για τους πελάτες Μέσης Τάσης, η Protergia προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κατανάλωσης κάθε εγκατάστασης. Με βάση τα δεδομένα κατανάλωσης ενός πλήρους έτους, η εταιρία αναλύει το ενεργειακό προφίλ του πελάτη, ώστε να διαμορφώνει την καλύτερη δυνατή πρόταση για την επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v