Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Ενδιαφέρον για φωτοβολταικά συστήματα

Το ενδεχόμενο να εκμεταλλευθεί μέρος του ακινήτου που έχει στον Βόλο για την ανάπτυξη φωτοβολταικών συστημάτων είτε μόνη της είτε μέσω συγγενούς εταιρίας και σε συνεργασία και με άλλους επενδυτές, επεσήμανε η διοίκηση της Βιοσώλ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που συνήλθε σήμερα 19 Ιανουαρίου με απαρτία 40,52%.

Βιοσώλ: Ενδιαφέρον για φωτοβολταικά συστήματα
Το ενδεχόμενο να εκμεταλλευθεί μέρος του ακινήτου που έχει στον Βόλο για την ανάπτυξη φωτοβολταικών συστημάτων είτε μόνη της είτε μέσω συγγενούς εταιρίας και σε συνεργασία και με άλλους επενδυτές, επεσήμανε η διοίκηση της Βιοσώλ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που συνήλθε σήμερα 19 Ιανουαρίου με απαρτία 40,52%.

Από τη διοίκηση τονίστηκε ότι παρά την μικρή συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προσπάθησε να υλοποιήσει σε κάποιο βαθμό όλα τα σημαντικά σημεία του σχεδίου δράσης της.

Η εταιρία ακολούθησε την πολιτική διεύρυνσης των πωλήσεων προσθέτοντας νέα προϊόντα από χώρες χαμηλού κόστους. Η πολιτική αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί για τα κύρια προϊόντα της θέρμανσης.

Αντίθετα επιδίωξε να μην επεκταθεί συγχρόνως στο χώρο του ημικεντρικού κλιματισμού διότι το ύψος των κεφαλαίων κίνησης που διαθέτει δεν επαρκεί για δυο κύριες επεκτατικές κινήσεις.

Έτσι οι συζητήσεις που έχει διεξάγει με σημαντική εταιρία από την Άπω Ανατολή η οποία ήταν πρόθυμη να συνεργασθεί μαζί της για την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων στην Ελλάδα έχουν διακοπεί με δική της πρωτοβουλία.

Η εταιρία προχωρά στην μετεγκατάσταση της σε νέες εγκαταστάσεις, με σκοπό η κίνηση αυτή θα αποφέρει σημαντικό λειτουργικό όφελος.



Στόχος της εταιρίας είναι η δραστηριοποιησή της στην αγορά κεντρικού κλιματισμού και σε χώρες εκτός αυτών που καλύπτονται από τις συμφωνίες ΒΙΟΣΩΛ - TRANE.

Στον τομέα αυτόν έχει κάνει σημαντικά βήματα καθώς ολοκλήρωσε πρόσφατα την προμήθεια μηχανημάτων για ένα σημαντικό έργο στην Αρμενία (American University of Armenia) και περιμένει να αναλάβει και την προμήθεια μηχανημάτων για ένα έργο στο Πακιστάν.

Επίσης η εταιρία Meaptashi που την αντιπροσωπεύει σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής έχει δώσει μεγάλης αξίας προσφορές με προϊόντα της Βιοσώλ, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε και μια μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης και προώθησης των προϊόντων με συμμετοχή περίπου τριακοσίων μελετητών και εργολάβων στο Dubai.

Οσον αφορά τη Ρωσία οι συζητήσεις για άλλη μια συνεργασία έχουν διακοπεί, ωστόσο η Βιοσώλ διερευνά ήδη και άλλες συνεργασίες στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

Παράλληλα με τα παραπάνω και επιπλέον από τα προβλεπόμενα από το σχέδιο δράσης η Βιοσώλ υλοποιεί ένα πρόγραμμα μείωσης δαπανών που θα συμβάλλει στην μείωση του νεκρού σημείου των αποτελεσμάτων.

Τέλος με την μεταφορά στα νέα κτίρια θα συστεγάζεται και με την συγγενή εταιρία Βιοσώλ Δομικά Εργαλεία ΑΕΒΕ.

---Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης

Η γ.σ. παρείχε ειδική έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο να υπογράψει Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης με την συγγενή εταιρία ΔΑΣΚΟ για την εκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στο Δήμο Σπάτων Αττικής.

Επίσης, ενέκρινε την μεταφορά της έδρας της εταιρίας στο Δήμο Σπάτων.

Τέλος, εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με 5-ετή θητεία, μέλη του οποίου είναι οι εξής:

Σβορώνος Αντώνιος του Παναγή, Εκτελεστικό Μέλος

Σβορώνος Διονύσιος του Νικολάου, Εκτελεστικό Μέλος

Σβορώνος Νικόλαος του Διονυσίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γώγος Κωνσταντίνος του Σταύρου, Εκτελεστικό Μέλος

Κατσίβελας Δημήτριος του Ανδρέα, Εκτελεστικό Μέλος

Καραγεωργίου Παντελής του Γεωργίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Καραντάνης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Κόλλια Παναγιώτα του Χαραλάμπους, Εκτελεστικό Μέλος

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την εσπέρα της 18ης Ιανουαρίου 2012 παρατεινόμενη μέχρι της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2012 και πάντως μη δυνάμενης της θητείας να υπερβεί την εξαετία όπως ορίζει το άρθρο 11 του Καταστατικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v