Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δυναμική επέκταση στις ανανεώσιμες πηγές

Ιδιαίτερα φιλόδοξο είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας ΔΕΗ Ανανεώσιμες για επέκταση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ κατά τη συνεδρίασή του της 16/1/07.

ΔΕΗ: Δυναμική επέκταση στις ανανεώσιμες πηγές
Ιδιαίτερα φιλόδοξο είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας ΔΕΗ Ανανεώσιμες για επέκταση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη συνεδρίασή του της 16/1/07.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι εξαετούς διάρκειας (2007-2012) και προβλέπει την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων μέσω εταιρικών συνεργασιών με τρίτους έργων ΑΠΕ 900 MW μέχρι το 2012.

Μέσω της ταχείας ανάπτυξης και της πλήρους υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματός της η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιδιώκει την απόκτηση και διατήρηση του 23% της ελληνικής αγοράς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέχρι το 2014.

Για την ολοκλήρωση αυτού του αναπτυξιακού στόχου και την ολόπλευρη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στις ΑΠΕ, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θα εφαρμόσει τις ακόλουθες πολιτικές:

* Πλήρης αξιοποίηση του εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού της.

* Μεγιστοποίηση των αποδόσεων των εν λειτουργία εγκαταστημένων αιολικών και υδροηλεκτρικών πάρκων, συνολικής ισχύος περίπου 85 MW. Πέραν αυτών η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις εργασίες υλοποίησης νέων επενδύσεων 45 MW.

* Πραγματοποίηση νέων επενδύσεων μέσω εταιρικών συνεργασιών με μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες σε όλους τους κλάδους των ΑΠΕ.

Σημειωτέον ότι, με προγενέστερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ έχει αρχίσει η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της Διεύθυνσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (ΔΕΜΕ) προς τη θυγατρική ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η οποία θα ασκεί όλες τις δραστηριότητες στον τομέα των ΑΠΕ.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την εταιρική συνεργασία με την EDF Energies Nouvelles για την από κοινού κατασκευή Αιολικών Πάρκων συνολικής ισχύος 122 MW. Η διμερής συνεργασία ξεκινάει άμεσα με την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου 38 MW στη Βοιωτία το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του 2008. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά το 2009.

Εξάλλου, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξετάζει και άλλες προτάσεις συνεργασιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και έργα κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων.

Σημειώνεται ότι η EDF Εnergies Nouvelles αποτελεί μονάδα της γαλλικής επιχείρησης ενέργειας Εlectricité de France, με ευρύτατο δίκτυο επιχειρήσεων στον χώρο της αιολικής ενέργειας και παρουσία σε εννέα χώρες της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πραγματοποίησε την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο Euronext τον Ιανουάριο. Η προσφορά συνολικής αξίας 450 εκατ. δολ. υπερκαλύφθηκε πάνω από 30 φορές και ο τίτλος ενισχύθηκε 18% την πρώτη μέρα συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v