Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις για δηλώσεις Πειραιώς

Την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και του ιδίου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη προκάλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην πρωινή εφημερίδα το ”ΒΗΜΑ” , το οποίο επικαλείται δήλωση του Μ. Σάλλα, και αναφέρει σε εισαγωγικά ”Θα του πάρω την τράπεζα σ΄ένα μήνα” με υπέρτιτλο ”Σάλλας κατά Βγενόπουλου”. Αρνείται ο κ. Σάλλας ότι έκανε δήλωση.

Αντιδράσεις για δηλώσεις Πειραιώς
Την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και του ιδίου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη προκάλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην πρωινή εφημερίδα το ”ΒΗΜΑ”, το οποίο επικαλείται δήλωση του Μ. Σάλλα, και αναφέρει σε εισαγωγικά ”Θα του πάρω την τράπεζα σ ένα μήνα” με υπέρτιτλο ”Σάλλας κατά Βγενόπουλου”

Επί του θέματος υπήρξε δήλωση του υπουργού Οικονομίας με την οποία απήυθυνε έκκληση προς όλους του εμπλεκόμενους στην υπόθεση Marfin-Πειραιώς-Κύπρου προκειμένου να δείξουν ”σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μην έχουμε αρνητικές παρενέργειες για την αγορά και την οικονομία”.

Κατόπιν αυτής της δήλωσης του υπουργού, λίγο μετά τις 14.00, σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή με ανακοίνωση της Marfin η οποία αναφέρεται στις πρωτοσέλιδες δηλώσεις στο ”ΒΗΜΑ” επισημαίνοντας ότι εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των εποπτικών αρχών, υπήρξε και τοποθέτηση του ιδίου του κ. Μιχάλη Σάλλα.

Ο κ. Σάλλας υποστηρίζει ότι δεν έχει προβεί σε καμία προσωπική δήλωση, σε κανένα μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα ή την Κύπρο, σχετικά με τη δημόσια πρόταση της Τράπεζας για την εξαγορά της Marfin Popular Βαnk.

Λίγη ώρα αργότερα πάντως, εκδόθηκε ανακοίνωση και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ”με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο” καλεί τις εταιρίες να είναι προσεκτικές στις ανακοινώσεις και στις δηλώσεις στελεχών τους και να περιορίζονται στην απαραίτητη ενημέρωση των επενδυτών σύμφωνα με τους κανόνες της νομοθεσίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v