Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον η Telekom Austria

Η Τelekom Austria εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς ποσοστού στον ΟΤΕ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Format ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Boris Nemsic. Οπως δήλωσε, ο ΟΤΕ θα αποτελούσε πολύ καλή επεκτατική κίνηση για το χαρτοφυλάκιο της Τelekom Austria στην περιοχή.

ΟΤΕ: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον η Telekom Austria
Η Τelekom Austria εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς ποσοστού στον ΟΤΕ, φέρεται να δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Boris Nemsic, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Nemsic είπε σε συνέντευξη στο αυστριακό περιοδικό Format ότι ο ΟΤΕ, ο οποίος όπως και η Τelekom Austria έχει εξαγοράσει εταιρίες στα Βαλκάνια, θα αποτελούσε πολύ καλή επεκτατική κίνηση για το χαρτοφυλάκιο της Τelekom Austria στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία κατέχει ποσοστό 38% του ΟΤΕ, σχεδιάζει να πωλήσει ποσοστό έως 20% του πρώην κρατικού μονοπωλίου.

”Και βέβαια εξετάζουμε (το ποσοστό)”, είπε ο Nemsic στη συνέντευξη. ”Ο ΟΤΕ επεκτείνεται στην ίδια περιοχή με εμάς, στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Συνεπώς, αποτελεί σχεδόν καθήκον μας να το εξετάσουμε”. ”Μαζί με τον ΟΤΕ, μπορούμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην περιοχή, ώστε να είμαστε νούμερο ένα με διαφορά”, είπε.

Ο Nemsic είπε ότι αναμένει η γερμανική Deutsche Telekom και η ισπανική Telefonica να καταθέσουν επίσης προσφορές για τον ΟΤΕ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πωλήσει σε εκείνον που θα καταθέσει απλώς την υψηλότερη προσφορά.

”Στην Ελλάδα, η τιμή δεν θα αποτελέσει τη μοναδική βάση για την απόφαση”, είπε. ”Τα συμφέροντα του αγοραστή και του πωλητή πρέπει επίσης να ταιριάζουν”, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v